17 Şubat 2010 Çarşamba

Frambuaz Soslu Cheesecake


Daha önce de hem burada hem de arkadaşlara yorumlarda limon aromalı kek unundan bahsetmiştim.Tek başına kullandığımda çok limonlu baskın bir tat hissetmiştik. Ama daha sonra unla karıştırarak hem kremalarda,hem de kekler de (burda bir örnek var) denediğimde sonuç çok güzeldi.Denemek isteyenler için bir öneri olsun :)  Geçelim cheesecake tarifimize artık;

20 cm lik bir kalıp için malzemeler ;
  
   1 paket burçak bisküvi
   80 gr tereyağı (tepeleme 1 çorba kaşığı kadar)
   1 su bardağı toz şeker
   400 gr süzme yoğurt veya labne
   200 gr krema
   2 yumurta
   1 çorba kaşığı limon aromalı kek unu
   1 çorba kaşığı un

Sos için ;

   1 paket tart jöle
   Jöle için 1 çay bardağı vişne suyu - 1.5 çay bardağı su,2 yemek kaşığı toz şeker
   1 su bardağı frambuaz

Yapılışı;
  
   Cheesecake tabanı için rondadan geçirdiğiniz bisküvileri ve eritilmiş tereyağını karıştırın.Karışımı 22cm lik kalıbın tabanına yayın.
  Süzme yoğurdu ve kremayı  kıvam alana kadar çırpın,toz şekeri ekleyip 2-3 dk kadar daha çırpın. kekununu ve normal unu ekleyin,en son yumurtalarıda ekleyip çok az karıştırın.
  Karışımı bisküvi tabanının üzerine döküp önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin.
 Sos için frambuazları rondodadan geçirin.Tart jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp,frambuazlarla karıştırın.
 Oda sıcaklığına gelmiş cheesecakenin üzerine dökün.en az 6 saat buzdolabında dinlendirin.

Not : Bir dergide,karışımın ortası sallanıyor kenarları sallanmıyor ise cheesecake pişmiştir gibi bir not okumuştum. o yüzden bu sefer daha kremamsı bir tat için fırında 40 dk pişirdim.Fırından çıkardığımda daha üstü bile kızarmamıştı.

  
Tarifimi '54.Porselen Demlik Çay Saati'etkinliği için Sevgili; Hayattan Azıcık ' a gönderiyorum,kolaylıklar diliyorum..

37 yorum:

  1. yine harikasin. ama tarif nerde?

    YanıtlaSil
  2. Canımcım ne yaptın sen böyleeee, ben bunu yerim ya, Behiyecim şu fotoğraf makinanla beni de bir ziyaret etsen diyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Cheesecake hiç yapmamış biri olarak çok hevesleniyorum kelepçeli kalıp alıp en kısa sürede deneyeceğim. Müthiş bir görüntü ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Canim,
    bu cheesecake gercekten inanilmaz ve bastan cikarici görünüyor, renklerinin güzelligine ayrica bayildim.

    Fotolar, pastalar kisaca burda hersey süper, ellerine saglik diyorum.

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. Cheesecake'i çok seviyorum ama sadece bir kez yaptım bende. Bunun görüntüsü harika.İnan çok beğendim ve çok canım istedi.Bu blog dünyası benim yalnız fikirlerimi değil aynı zamanda bedenimi de genişleticek :((( harika gözüküyor canım. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. harika görünüyor, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Muhteşem gözüküyor,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. bu nasıl harika bir görüntü ya,1 dilim istiyorum lütfen...
    eline sağlık

    YanıtlaSil
  9. Görüntüye bakıp hayran olmamak elde değil !

    Limon aromaı unla karıştırıp denediğimde bile o apay limon aroması bizi rahatsız etti.Açıkçası gerçek limon kabuğunu hiçbirşeye değişmem..

    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  10. 32 Numara ile bu güzel görüntü yerini aldı etkinlikte canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Görüntü harika, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. çok güzel bir görüntü ve nefis bir tarif:)ellerinize sağlık.sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. cheese keke bayılırım. heleki görüntüsü bu kadar müthiş ise.. dayanamayacam galiba sabah olur olmaz yapacam mı ne :)
    ellerine kollarına saağlık canm ,
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Aman Allahım harika görünüyor, enfes... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Merhaba;

    Öncelikle ziyaretin için teşekkürler çok naziksin..

    Farambuazlı chessecake harika görünüyor tatmak isterdim ellerine sağlıkk

    YanıtlaSil
  16. oldu mu ama bu şimdi? rejimdeyken ben böyle güzel şeyler yapılır mı? valla bir dilim alıp kaçıyorum :)) verdiğim kiloları geri alırsam sorumlusu sensin :))

    şaka bir tarafa harika gözüküyor. tadıda enfestir mutlaka. ellerine sağlık canım

    sevgiler
    ebuş

    YanıtlaSil
  17. süper gözüküyor. çok severim cheescake i . eline sağlık behiyeciğim . sevgiler

    YanıtlaSil
  18. ellerine sağlık inan chesscake deyince akan sular duruyor bende . ben doğu kremasını daha az koyuyorum bir daha sefere seninki gibi daha kalın yapıcam ellerie sağlık.

    YanıtlaSil
  19. Sevgili arkadaşlarım;güzel yorumlarınız,tatlı sözleriniz için çok teşekkür ediyorum:)Beğendiğinize sevindim..

    YanıtlaSil
  20. mmm bayılırım franbuazlı lezzetlere, ellerine sağlık canım :)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  21. bende senin ziyaretine geldim ve süper bir görüntü ile karsilandim
    ellerine saglik, sayfandaki diger tariflerde cok güzel
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  22. çok güzell ellerinize sağlık.frambuazlı olanıda çok severim.blogunuzda cok guzel tarifler var.ziyaretınız ıcın teşekkur ederım bende izlemeye alıyorum sizi sevgiler:)

    YanıtlaSil
  23. Çok nefis görünüyor. Ellerine sağlık. sevgiler

    YanıtlaSil
  24. Canım süper görünüyor.Hep yapmak istediğim bir tat,denemek isterim.Ellerine sağlık.Sevgi ve saygılarrrr...

    YanıtlaSil
  25. Selamlar arkadaşım,çok güzel bir tarif,ellerine sağlık.Ama süzme yoğurt ekşi olmuyormu,hani cheesecake labne peynirle yapılır yaa.Afiyet olsun canım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  26. Harika gözüküyor,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  27. Harika görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  28. Öncelikle tek tek cevaplayamadığım için özür diliyorum:(oğluşum bu hafta biraz hastaydı bloğumla hiç ilgilenemedim..

    güzel yorumlarınız için çook teşekkür ediyorum iyi ki varsınız:)

    YanıtlaSil
  29. nursencim;pastorize süzme yoğurtla yapıyorum ekşi olmuyor

    cheesecake de peynirli krema için çok alternatif var bende her seferinde yenisini deniyorum

    sevgiler

    YanıtlaSil
  30. ah bu güzelliğe bir öpücük yollamadan geçmek istemedim :)

    YanıtlaSil
  31. ama bu muhteşem görünüyooooo...

    YanıtlaSil
  32. Ellerine kollarına yüreğine kalemine sağlık :) harika harikaaaaaaaaaaa

    YanıtlaSil
  33. Cheseecake tariflerinizi daha yeni okudum. Bu ve karamelli olan deneme listeme girdi hemen. Güzel olmuş ama azıcık tuz tadı geliyor demek durumunda kalmayacak anneciğim çünki labnesiz tarif. Lorla yap dediğinde annem nasıl olur diye düşündüm. Seneler önce pişince lorun kıvamının değişmesi içimi kaçırmıştı lordan. Karamellide kullanmışsınız heveslendim sormadan edemeyeceğim yine de yerken nasıl pütür pütür geliyor mu? Yani lor kendini çok çekiyor mu? Sevgiler...

    YanıtlaSil
  34. merhaba :)

    Eğer lor ile denemek isterseniz ben size Tahsildaroğlu kahvaltılık loru öneririm.500 gr mavi kutularda,bim ve carrefourda satılıyor.Bildiğimiz tane lor değil de bayağı krema gibi bir kıvamı var ve tadı ricotta ya çok çok yakın..o yüzden pütürlük sorunu da ortadan kalkıyor :)

    YanıtlaSil
  35. Tart jöleyi dökerken sıcakmıydı, oda sıcaklığına soğuttunuzmu ?

    YanıtlaSil
  36. Merhaba:)
    jöleyi ocaktan aldıktan sonra 1-2 dk karıştırarak ılıştırın.Daha sonra yavaş yavaş ama bir seferde dökmenizi öneririm..sevgiler

    YanıtlaSil