Daha önce de hem burada hem de arkadaşlara yorumlarda limon aromalı kek unundan bahsetmiştim.Tek başına kullandığımda çok limonlu baskın bir tat hissetmiştik. Ama daha sonra unla karıştırarak hem kremalarda,hem de kekler de (burda bir örnek var) denediğimde sonuç çok güzeldi.Denemek isteyenler için bir öneri olsun :) Geçelim cheesecake tarifimize artık;
20 cm lik bir kalıp için malzemeler ;
1 paket burçak bisküvi
80 gr tereyağı (tepeleme 1 çorba kaşığı kadar)
1 su bardağı toz şeker
400 gr süzme yoğurt veya labne
200 gr krema
2 yumurta
1 çorba kaşığı limon aromalı kek unu
1 çorba kaşığı un
Sos için ;
1 paket tart jöle
Jöle için 1 çay bardağı vişne suyu - 1.5 çay bardağı su,2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı frambuaz
Yapılışı;
Cheesecake tabanı için rondadan geçirdiğiniz bisküvileri ve eritilmiş tereyağını karıştırın.Karışımı 22cm lik kalıbın tabanına yayın.
Süzme yoğurdu ve kremayı kıvam alana kadar çırpın,toz şekeri ekleyip 2-3 dk kadar daha çırpın. kekununu ve normal unu ekleyin,en son yumurtalarıda ekleyip çok az karıştırın.
Karışımı bisküvi tabanının üzerine döküp önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin.
Sos için frambuazları rondodadan geçirin.Tart jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp,frambuazlarla karıştırın.
Oda sıcaklığına gelmiş cheesecakenin üzerine dökün.en az 6 saat buzdolabında dinlendirin.
Not : Bir dergide,karışımın ortası sallanıyor kenarları sallanmıyor ise cheesecake pişmiştir gibi bir not okumuştum. o yüzden bu sefer daha kremamsı bir tat için fırında 40 dk pişirdim.Fırından çıkardığımda daha üstü bile kızarmamıştı.
Tarifimi '54.Porselen Demlik Çay Saati'etkinliği için Sevgili; Hayattan Azıcık ' a gönderiyorum,kolaylıklar diliyorum..
şahane görünüyor :)
YanıtlaSilyine harikasin. ama tarif nerde?
YanıtlaSilCanımcım ne yaptın sen böyleeee, ben bunu yerim ya, Behiyecim şu fotoğraf makinanla beni de bir ziyaret etsen diyorum :)
YanıtlaSilCheesecake hiç yapmamış biri olarak çok hevesleniyorum kelepçeli kalıp alıp en kısa sürede deneyeceğim. Müthiş bir görüntü ellerine sağlık...
YanıtlaSilCanim,
YanıtlaSilbu cheesecake gercekten inanilmaz ve bastan cikarici görünüyor, renklerinin güzelligine ayrica bayildim.
Fotolar, pastalar kisaca burda hersey süper, ellerine saglik diyorum.
Sevgilerimle
Cheesecake'i çok seviyorum ama sadece bir kez yaptım bende. Bunun görüntüsü harika.İnan çok beğendim ve çok canım istedi.Bu blog dünyası benim yalnız fikirlerimi değil aynı zamanda bedenimi de genişleticek :((( harika gözüküyor canım. Ellerine sağlık
YanıtlaSilharika görünüyor, ellerine sağlık...
YanıtlaSilMuhteşem gözüküyor,ellerine sağlık..
YanıtlaSilbu nasıl harika bir görüntü ya,1 dilim istiyorum lütfen...
YanıtlaSileline sağlık
Görüntüye bakıp hayran olmamak elde değil !
YanıtlaSilLimon aromaı unla karıştırıp denediğimde bile o apay limon aroması bizi rahatsız etti.Açıkçası gerçek limon kabuğunu hiçbirşeye değişmem..
ellerine sağlık canım
32 Numara ile bu güzel görüntü yerini aldı etkinlikte canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilGörüntü harika, ellerine sağlık.
YanıtlaSilçok güzel bir görüntü ve nefis bir tarif:)ellerinize sağlık.sevgiler..
YanıtlaSilcheese keke bayılırım. heleki görüntüsü bu kadar müthiş ise.. dayanamayacam galiba sabah olur olmaz yapacam mı ne :)
YanıtlaSilellerine kollarına saağlık canm ,
sevgiler...
Aman Allahım harika görünüyor, enfes... Sevgiler...
YanıtlaSilMerhaba;
YanıtlaSilÖncelikle ziyaretin için teşekkürler çok naziksin..
Farambuazlı chessecake harika görünüyor tatmak isterdim ellerine sağlıkk
oldu mu ama bu şimdi? rejimdeyken ben böyle güzel şeyler yapılır mı? valla bir dilim alıp kaçıyorum :)) verdiğim kiloları geri alırsam sorumlusu sensin :))
YanıtlaSilşaka bir tarafa harika gözüküyor. tadıda enfestir mutlaka. ellerine sağlık canım
sevgiler
ebuş
süper gözüküyor. çok severim cheescake i . eline sağlık behiyeciğim . sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık inan chesscake deyince akan sular duruyor bende . ben doğu kremasını daha az koyuyorum bir daha sefere seninki gibi daha kalın yapıcam ellerie sağlık.
YanıtlaSilSevgili arkadaşlarım;güzel yorumlarınız,tatlı sözleriniz için çok teşekkür ediyorum:)Beğendiğinize sevindim..
YanıtlaSilmmm bayılırım franbuazlı lezzetlere, ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilsevgiler
bende senin ziyaretine geldim ve süper bir görüntü ile karsilandim
YanıtlaSilellerine saglik, sayfandaki diger tariflerde cok güzel
sevgilerimle
çok güzell ellerinize sağlık.frambuazlı olanıda çok severim.blogunuzda cok guzel tarifler var.ziyaretınız ıcın teşekkur ederım bende izlemeye alıyorum sizi sevgiler:)
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor. Ellerine sağlık. sevgiler
YanıtlaSilCanım süper görünüyor.Hep yapmak istediğim bir tat,denemek isterim.Ellerine sağlık.Sevgi ve saygılarrrr...
YanıtlaSilSelamlar arkadaşım,çok güzel bir tarif,ellerine sağlık.Ama süzme yoğurt ekşi olmuyormu,hani cheesecake labne peynirle yapılır yaa.Afiyet olsun canım.
YanıtlaSilSevgiler
Harika gözüküyor,ellerine sağlık...
YanıtlaSilHarika görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilÖncelikle tek tek cevaplayamadığım için özür diliyorum:(oğluşum bu hafta biraz hastaydı bloğumla hiç ilgilenemedim..
YanıtlaSilgüzel yorumlarınız için çook teşekkür ediyorum iyi ki varsınız:)
nursencim;pastorize süzme yoğurtla yapıyorum ekşi olmuyor
YanıtlaSilcheesecake de peynirli krema için çok alternatif var bende her seferinde yenisini deniyorum
sevgiler
ah bu güzelliğe bir öpücük yollamadan geçmek istemedim :)
YanıtlaSilama bu muhteşem görünüyooooo...
YanıtlaSilEllerine kollarına yüreğine kalemine sağlık :) harika harikaaaaaaaaaaa
YanıtlaSilCheseecake tariflerinizi daha yeni okudum. Bu ve karamelli olan deneme listeme girdi hemen. Güzel olmuş ama azıcık tuz tadı geliyor demek durumunda kalmayacak anneciğim çünki labnesiz tarif. Lorla yap dediğinde annem nasıl olur diye düşündüm. Seneler önce pişince lorun kıvamının değişmesi içimi kaçırmıştı lordan. Karamellide kullanmışsınız heveslendim sormadan edemeyeceğim yine de yerken nasıl pütür pütür geliyor mu? Yani lor kendini çok çekiyor mu? Sevgiler...
YanıtlaSilmerhaba :)
YanıtlaSilEğer lor ile denemek isterseniz ben size Tahsildaroğlu kahvaltılık loru öneririm.500 gr mavi kutularda,bim ve carrefourda satılıyor.Bildiğimiz tane lor değil de bayağı krema gibi bir kıvamı var ve tadı ricotta ya çok çok yakın..o yüzden pütürlük sorunu da ortadan kalkıyor :)
Tart jöleyi dökerken sıcakmıydı, oda sıcaklığına soğuttunuzmu ?
YanıtlaSilMerhaba:)
YanıtlaSiljöleyi ocaktan aldıktan sonra 1-2 dk karıştırarak ılıştırın.Daha sonra yavaş yavaş ama bir seferde dökmenizi öneririm..sevgiler