13 Nisan 2010 Salı

Limonlu Parfe


Parfeyi ilk defa limonlu denedim.Çok hafif çok güzel oldu.Yaz mevsiminde yapılacaklar listesine eklendi.Yine ilk defa denediğim, üzerindeki jöle ise donunca meybuz gibi oldu.


Tarife gelince,aslında bir kaç tarifi çok beğendim ama sonra kendime bir tarif oluşturdum:) Denemek isteyenler için; Limonlu Parfe ve Limonlu Parfe

Bu da benim tarifim;

   200 ml krema
   1 poşet krem şanti
   1 su bardağına yakın toz şeker
   1/2 su bardağı süt
   1 limon suyu ve rendelenmiş kabuğu
   6-7 dilim sade kek
   1 paket vanilya
   1 paket limonlu jöle

Hazırlanışı;

   Toz şeker ve kremayı bir süre çırpın.İçine süt,kremşanti,vanilya, limon suyu ve kabukları ekleyip bir süre daha çırpın.En son küçük küçük doğranmış kekleri katın ve ezmeden karıştırın.İstediğiniz bir kalıba dökün.
Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.(ben içine kürdanın ucuyla çok az sarı gıda boyası ekledim)
Parfenin üzerine gezdirerek bir seferde dökün.derin dondurucuda muhafaza edin.Servis öncesi bir on dakika kadar dışarda bekletebilirisiniz.Afiyet olsun..

                                       
Sevgili Necla " Jöleli Tatlar Etkinliği "  için sana kolaylıklar diliyorum : )