Malzemeler :
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
2 adet yumurta sarısı
Arzuya göre vanilya aroması
1 küçük kutu krema (200ml )
muz veya çilek,frambuaz vb. meyve
1 küçük paket cicibebe bisküvi
Yapılışı ;
Öncelikle bisküvileri rondo yardımı ile veya elinizle ufalayarak toz haline getirin.Muzları veya arzu ettiğiniz başka bir meyveyi küçük küçük dilimleyin.
Bir tencereye;sütü,yumurta sarılarını,toz şekeri,unu,nişastayı ekleyip bir tel çırpma aleti ile karıştırarak pişirin.yoğunlaşıp krema kıvamına gelen pudinginizi kaynayınca ocaktan alın.İçine kremayı ve vanilya aromasını ekleyip 2-3 dk mikserle çırpın.
Tek kişilik servis bardaklarınıza önce kremanızdan ekleyin.üzerine 3-4 dilim meyve taneleri ve meyvelerinde üzerine bisküvi ekleyin.Yalnız çok fazla bisküvi eklemeyin.Serperek ince bir katman yeterli.
Bu şekilde katlar oluşturarak bardaklarınızı hazırlayın.Buzdolabında dinlendirin.Afiyet olsun..
__ Çok hafif ve lezzetli olan bu tatlıyı denemenizi öneririm.Ben hazırlarken meyve olarak muzu tercih ettim. Ama başka meyveler ile de çok lezzetli olacaktır.
___ Kremanın içindeki yumurta sarısı sizi korkutmasın.Tatlıya hiç bir rahatsızlık vermiyor,aksine kremayı yoğunlaştırıp pastacı kreması gibi bir kıvam sağlıyor.
___ Başka bisküvi ile de deneyebilirsiniz,ama bu tatlının özelliği bebek bisküvisi ile hazırlanmasıdır.
Mutlu bir hafta olması dileği ile ..