Yeni bir hafta,yeni bir tarif :) Arasındaki krema ile birlikte pişen harika bir pasta görünümünde kek tarifimiz var.Yapım aşaması biraz detaylı gibi gözükse de aslında püf noktalarına dikkat edilince çok kolay hazırlanıyor.
Malzemeler :
Ara kreması için,
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
yarım su bardağı toz şeker
Kek için Malzemeler :
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı kakao
1-2 su bardağı arası un
1 paket kabartma tozu
Yapılışı ;
Öncelikle kremanızı hazırlayın.Kremayı soguk kullanacağımız için,bir gün öncesinden veya bir kaç saat öncesinde hazırlayabilirsiniz. Krema malzemelerini bir tencereye alıp orta ateşte yoğunlaşıp kaynayıncaya kadar pişirin.kaynamaya başlayan kremanızı kısık ateşte 1-2 dk kadar daha karıştırarak pişirin.Daha sonra ocaktan alıp sogumaya bırakın.Soğuyan kremanızı krema sıkma poşetine doldurun.
Kek hamuru için,1 su bardağı unu ve yine tüm malzemeleri bir çırpma kabına aktarın.Mikser yardımı ile bir kaç dk. krema kıvamına gelene kadar çırpın.(tüm malzemeleri birlikte çırpmaktan çekinmeyin,zaten çok kabaran bir kek olsun istemiyoruz,şekli düz olmalı ) Kek hamurunuzun kıvamına göre un ilavesi yapın.
24 veya 26 cm lik bir fırın kabınıza yağlı kağıt serin.Kek hamurunun yarısını döküp,kaşıkla düzeltin.Üzerine krema torbasına doldurduğunuz kremayı sıkın.Burada dikkat edeceğimiz bir kaç detay var. Kremayı bir pastanın üzerine sıkar gibi ortasından başlayarak daireler çizin. fazla kenarlara gelmeyin.
Kremayı sıktıktan sonra kaşıkla düzeltme yapmayın.krema aynı şekilde kalsın.Daha sonra kalan kek hamurunu da kremanın üzerine gezdirerek dökün.Bir kaşık veya spatula yardımı ile üzerini düzeltin.Ama çok bastırmayın,çok hafif düzeltin yeter. Ara krema işlemini mümkünse krema sıkacağı yardımı ile yapın.kaşık vb. aletlerle ara kremayı eklerseniz,düzelttikçe kek hamuruna daha çok karıştırırsınız.Krema torbasındaki amaç krema ve hamuru birbirine karıştırmadan sürebilmek.
Hazırladığımız keki 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.Bir kürdanı keke çok hafif batırın.temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.Bu testi uygularken kürdanı çok derin batırmayın.Aradaki kremaya gelirse pişme testini uygulayamassınız.Pişen kekinizi oda sıcaklığına gelince servis tabağına alın ve arzunuza göre pudra şekeri serpin.Afiyet olsun.