3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
125 gr tereyağı veya margarin
160 gr bitter çikolata
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao (fazla tepeleme olmasın )
2-3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yapılışı ;
Öncelikle tereyağını veya margarini bir kaba alıp ocakta eritin.Eriyen tereyağını ocaktan alıp sıcakken üzerine bitter çikolata parçalarını ilave edip çikolatanın erimesini sağlayın.Bir çırpma kabında yumurtaları ve toz şekeri birlikte şeker eriyip krema haline gelinceye kadar çırpın.Üzerine ılıyan tereyağlı çikolatalı karışımı ve sütü ekleyip çok az daha çırpın.Daha sonra içine unu,kakaoyu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve bir tel çırpma aleti ile karıştırın.Arzu ettiğiniz bir kek kalıbı ya da fırın kabına veya isterseniz muffin kalıplarına dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
__ Bu tarifte bana 2 su bardağı un yeterli geldi.Ama un ölçüsü herkesin bardak ölçülerine göre değişebileceği için 1.5 su bardağı un ekleyip kek hamurunuzun kıvamına göre un ölçüsünü arttırabilirsiniz.
__İsterseniz kekinize ceviz,fındık vb kuru yemişler yada vişne ekleyebilir. ve arzuya göre soğuduktan sonra krem şanti ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun..