16 Ağustos 2011 Salı

İncir Tatlısı


İncir tatlısını bizim ailede en çok babam sever.Annem bazen babam için küçük bir tavada 4-5 incirden bile hazırlar.İncir tatlısının süt ile pişirme yöntemi ve içini dolma gibi kırılmış ceviz badem vb. yemişlerle doldurarak hazırlama şekilleri var,biz de şeker ve su ile pişiriyoruz.

Malzemeler

14 tane kuru incir
1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağına yakın su (4/3)
ceviz veya badem
kaymak

Yapılışı

Öncelikle incirleri yıkayıp ılık suda yarım saat kadar bekletin.Daha sonra saplarını kesip,ortadan çok az kesin.İçine yemiş tanelerinden koyup geniş çaplı bir kaba sırayla dizin.İncirlerin üzerine toz şekeri ve daha sonra da suyu gezdirin.Ocakta hafif fokurdayınca altını kısın ve 20-25 dk pişirin.Süre sonunda şerbet yoğun kıvamda karamel gibi olacaktır.Dinlenen tatlınızı kaymakla servis yapın.Afiyet olsun.