Tabanı için malzemeler ,
2 paket kakaolu bisküvi
80 gr tereyağı
Kreması için malzemeler,
500 gr labne peyniri
200ml krema
1 + 1/4 su bardağı toz şeker
3 yumurta
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Üzeri için malzemeler ,
200 ml krema
200 gr bitter çikolata
Yapılışı ,
Öncelikle tabanı için bisküvileri rondoda ufalayın.Tereyağını eritin ve bisküviler ile karıştırın. Dikdörtgen veya kare pişirme kabınızın (örneğin 25 -30 cm ölçülerinde ) tabanına bastırarak yayın. Toz şekeri,kremayı ve labne peynirini bir kaba alın.toz şeker eriyip,karışım kıvam alana kadar çırpın. nişastayı,unu,vanilyayı ekleyip bir çırpma teli ile karıştırın.En son yumurtaları da kremaya ekleyin ve çok az daha karıştırın.Bisküvi tabanının üzerine döküp onceden ısıtılmış 160-170 derece fırında pişirin.
Krema kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın ve ocaktan alın.İçine kırılmış çikolatalar atın ve erimeye başlayınca çırpma teliyle karıştırın.Oda sıcaklığına gelmiş cheesecake'nin üzerine dökün.Buzdolabında en az 6 saat dinlendirin.Kare veya dikdörtgen şekilde küçük küçük dilimleyerek sevis edin.