Genellikle çikolatalı pastalarımda ganajı tercih ediyorum.İlk defa çikolatalı bir krema hazırladım.Sonuçtan çok memnun kaldım.Tadı,yoğunluğu bana niye bu kadar zaman yapmadığımı düşündürdü durdu:)
Pandispanyam kakaolu; Coccolat kitabındaki pandispanya tarifini uyguladım.Ama buraya izinsiz alıntı yapmam uygun mu bilemediğim için yazamıyorum.
Denemek isyeyenler için Çikolatalı Pasta Kreması ;
Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 3 yumurta sarısı
- 180 gr toz şeker
- 3 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı nişasta
- 240 gr bitter çikolata
- 40 gr tereyağı
Yapılışı ;
- Sütü kaynatın.Bir taraftan da bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usülü eritin.
- Diğer bir tencerede yumurta sarılarını,şekeri iyice çırpın.Daha sonra içine unu ve nişastayı ekleyin.
- Çırpmaya devam ederken kaynamış sütü yavaş yavaş ilave edin.Sürekli karıştırarak pişirin.
- Karışım pişince ateşten alın ve içine erimiş çikolatayı da ekleyip karıştırın.
Ben Pastanın içini bol antep fıstıklı ve damla çikolatalı hazırlayıp dışını trufflarla süsledim.
Siz arzu ettiğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz..