Gelelim ikinci tiramisu tarifimize..Mascarponeli ve savoiardi bisküvili..Yaz mevsiminde bir de bu tarife çilek eklenince,tadı daha da bir güzelleşiyor sanki..
Yukarıdaki fotoğraftaki cuptakiler daha önceki gün hazırlandı ve afiyetle yenildi..Aşağıdaki fotofraftaki çilekli tiramisuyu ise daha önceki bir zamanda misafirlerime hazırlamıştım, ama yayınlamak bugüne kaldı :)
Mascarpone peynirini kendi hazırlamak isteyenler için ; Sevgili Devletşah ; burada yapım aşamalarını çok güzel anlatmış. Bilginiz olsun..
Genellikle tiramisu için hazırlanan kremaların içine çiğ yumurta da ekleniyor. Ama ben hala ekleme cesaretini elde edemedim..
Malzemeler ;
400 gr mascarpone peyniri
200 ml krema
1 / 2 su bardağı şeker
3 yumurta sarısı ( ben eklemedim )
1 paket savoiardi (kedi dili ) bisküvi
1 kupa sıcak su + 2 Çorba kaşığı çözünebilir kahve + 2 çorba kaşığı şeker (şekeri damak tadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz )
Arzunuza göre çilek
Yapılışı ;
Öncelikle bisküvilerimizi ıslatacağımız kahveli karışımı hazırlayın.Kremayı ve şekeri birlikte biraz kıvam alıncaya kadar çırpın.Mascarponeyi de içine ekleyip, 2- 3 dk daha çırpın.
Bisküvileri kahveye batırıp (batırma işlemi çok hızlı olmalı ya da kaşıkla az az bisküvilerin üzerine dökebilirsiniz ) istediğiniz kalıba dizin.Üzerine hazırladığımız kremadan dökün.Arzunuza göre üzerine dilimlenmiş çilekler dizin.Bu şekilde bir kaç kat hazırlayın.En son üzerini krema ile kapadıktan sonra,bol kakao serpin.Buzdolabında bir kaç saat soğutun.
Güzel bir hafta sonu dileğiyle..