Malzemeler
Tabanı için ,
200 gr
kakaolu kek
80 gr
tereyağı (tepeleme 1 çorba kaşığı kadar)
Kreması için
malzemeler,
500 gr labne
peyniri
200 ml krema
1 su bardağı
toz şeker
2 yumurta
1 çorba
kaşığı un
1 çorba
kaşığı nişasta
Arzuya göre
limon veya vanilya aroması
Üzeri için ,
1 paket tart
jöle
1 su bardağı
arzuya göre kırmızı meyveler (vişne,frambuaz,böğürtlen vb.)
Hazırlanışı,
Muffin kalıplarının içine muffin kağıtlarından dizin.Cheesecake
tabanı için rondodan geçirdiğiniz keki ve eritilmiş tereyağını karıştırın.Karışımı
muffin kalıplarının tabanına yayın.
Labne peynirini,kremayı ve toz şekeri kıvam alana kadar 2- 3 dk
çırpın.Nişasta,un ve arzu ederseniz aromayı da ekleyip biraz daha çırpın.En son
yumurtalarıda ekleyip çok az çırpma teli ile karıştırın.
Karışımı bisküvi tabanlarının üzerine döküp önceden ısıtılmış 160
derece fırında pişirin.
Sos için,tart jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp,kırmızı
meyvelerle karıştırın.
Oda sıcaklığına gelmiş cheesecakenin üzerine az az dökün.en
az 6 saat buzdolabında dinlendirin.___ Cheesecakeler minik olduğu için daha kısa sürede pişiyorlar.Eğer ortaları sallanmıyorsa kıvam alıp kalıplaştılarsa pişmiş demektir.Üzerini çok kızartmanıza gerek yoktur..Afiyet olsun :)