6 Ağustos 2012 Pazartesi

Mini Cheesecake & Frambuazlı Cheesecake




Malzemeler

Tabanı için ,

200 gr kakaolu kek
80 gr tereyağı (tepeleme 1 çorba kaşığı kadar)

Kreması için malzemeler,

500 gr labne peyniri
200 ml krema
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
Arzuya göre limon veya vanilya aroması

Üzeri için ,

1 paket tart jöle
1 su bardağı arzuya göre kırmızı meyveler (vişne,frambuaz,böğürtlen vb.)

Hazırlanışı,

Muffin kalıplarının içine muffin kağıtlarından dizin.Cheesecake tabanı için rondodan geçirdiğiniz keki ve eritilmiş tereyağını karıştırın.Karışımı muffin kalıplarının tabanına yayın.
Labne peynirini,kremayı ve toz şekeri kıvam alana kadar 2- 3 dk çırpın.Nişasta,un ve arzu ederseniz aromayı da ekleyip biraz daha çırpın.En son yumurtalarıda ekleyip çok az çırpma teli ile karıştırın.
Karışımı bisküvi tabanlarının üzerine döküp önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin.
Sos için,tart jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp,kırmızı meyvelerle karıştırın.
Oda sıcaklığına gelmiş cheesecakenin üzerine az az dökün.en az 6 saat buzdolabında dinlendirin.

___ Cheesecake tabanı için bisküvi yerine kek de güzel bir tercih oluyor.Daha yumuşak bir katman elde ediyorsunuz.Ben genellikle marketlerde satılan hazır kekleri tercih ediyorum.1 paket hazır kek yeterli oluyor.Ama bisküvi ile de deneyebilirsiniz.

___  Cheesecakeler minik olduğu için daha kısa sürede pişiyorlar.Eğer ortaları sallanmıyorsa kıvam alıp kalıplaştılarsa pişmiş demektir.Üzerini çok kızartmanıza gerek yoktur..Afiyet olsun :)