27 Şubat 2010 Cumartesi

Fajita Usulü Et


Fajita;Meksika kökenli bol baharatlı bir et yemeği..,döküm tavalarda sıcacık,tortilla ya da lavaşla,çeşitli soslarla birlikte servis edilir.Bizim güzel dürümlerimize kardeş bir lezzet :)

Öyle döküm tabaklarımız yok ama yine de evde yapılabilir.Zaten biz de renkli biberlerle et,tavuk sote yaptığımız için aslında fajitaya yakın bir lezzet yakalamış oluyoruz.Misafirlerime hazırlıyorsam sadece lavaşla değil de yanında kremalı patates ve pilavla birlikte servis yapıyorum, ama çekirdek aile isek lavaş ve acı sos yetiyor..

Sevgili  Birsen  ' Ye 52 Davet Yemekleri ' etkinliğinde sana kolaylıklar diliyorum..

Malzemeler ;

   6 dilim az inceltilmiş biftek
   2 tane mor soğan
   1 tane sarı dolmalık biber
   1 tane kırmızı dolmalık biber
   2 tane çarliston biber
   2 diş sarımsak
   sıvıyağ
   arzuya göre baharat çeşitleri (ben kekik ve kırmızıbiber kullandım)
   arzuya göre acı sos

Yapılışı ;

   Şeritler halinde doğradığınız biftekleri bir kap içerisinde sıvıyağ ve baharatlarla karıştırıp yağsız bir tavada pişirin.
   Az bir sıvıyağ eklediğiniz bir başka tavada;yine şeritler halinde doğradığınız biberleri,soğanları ve sarımsağı ekleyip orta ateşte soteleyin.sotelenen sebzelerinize bifteklerinizi ve tuzu ekleyip bir iki kez karıştırın..Arzunuza göre servis yapın..Afiyet olsun..


Sevgili Tuba nın tatlı yorumundan sonra not eklemek istedim..O çok güzel çok şirin gözüken biberlerin bu kadar acı olacağını tahmin bile etmezdik bu yüzden sevgili eşini ,eşimle ben tebrik ediyoruz :)