Sevgili Tijen'in daveti ile geçen hafta İGLO Pratik Lezzetler kursuna katıldım.Ürünlerini beğendiğim her zaman kullandığım markaların, düzenledikleri workshoplara katılmak beni daha da mutlu ediyor.Bu eğitimde de yine hem yeni tarifler bilgiler öğrendim hem de değerli blogger arkadaşlarımla keyifli saatler geçirdik.
Mönü de ;
İGLO Gurme Karidesli Acı Tatlı Çorba
İGLO Bezelyeli Humus
İGLO Taze Fasulyeli Pilav
vee benim favori yemeğim İGLO Alaska Mezgitli Karnıyarık vardı.. Bu tarifi balıkseverlerin özellikle denemesini tavsiye ederim.
İglo Alaska Mezgitli Karnıyarık
4 kişilik için malzemeler :
2 adet patlıcan
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 paket İglo Alaska Mezgiti
1 adet domates
1 adet kesme şeker
bir tutam maydanoz
tuz-karabiber-sıvıyağ
Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyun ve tuzlu suda 15 dk. bekletin. Soğan ve sarımsağı jülyen doğrayın.Mezgiti küpler halinde doğrayın.Tavada sıvıyağı ısıtın.Sırasıyla soğan,sarımsak,mezgiti ekleyerek kavurun.Kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesi ve şekeri ekleyip kavurmaya devam edin.Tuz ve biber ile tatlandırın.Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp kurulayın.Tavaya sıvıyağ ekleyin ve biraz kızdırın.Bu yağda patlıcanları kızartın.Bu arada maydanozları doğraytın ve mezgitli harç ile karıştırın.Kızarttığınız patlıcanların içini mezgitli iç harç ile doldurun.180 c fırında 10-15 dk fırınlayın. Afiyet olsun..