Malzemeler :
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında )
1 çay bardağı yoğurt ( oda sıcaklığında )
1 çay bardağı pudraşekeri
1 adet yumurta (oda sıcaklığında )
1adet portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu (oda sıcaklığında )
1 adet kabartma tozu - arzuya göre vanilya
2 su bardağı un (daha az veya fazla olabilir )
üzeri için toz şekeri
Yapılışı,
tereyağı,pudra şekeri, yoğurt, portakal suyunu bir kapta kısa 1-2 dk mikserle veya bir çırpma teli ile çırpın. daha sonra içine kontrollü olarak unu, rendelenmiş portakal kabuklarınıve kabartma tozunu ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.Cevizden biraz daha büyük parçalar kopartarak yuvarlayın ve üzerini toz şekerine bulayın. Tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.
İnstagram / @behiyesonmez