''Dünya Pasta ve Kek Günü '' tüm dünyada bugün kutlanacak.İsteyen herkes World Baking Day sitesindeki 100 tariften birini seçip hazırlayabilir ve fotoğraflarını paylaşabilir.
Ben bu tariflerin içinde Sevgili Andy Bates'in hazırladığı ballı vanilyalı cheesecake i seçtim.Pişirilmeden hazırlanan pratik sıcak havalara uygun fresh bir cheesecake :)
Orjinal tarifteki malzemeler burada var.ben ufak değişiklikler uyguladım.O yüzden,buraya daha pratik şekilde yazıyorum..
Malzemeler :
1 paket tahıllı bisküvi (tercihen eti burçak 140 gr. paket )
1 çorba kaşığı tereyağı
300 gr. labne peyniri
200 ml krema
1 poşet krem şanti
2 çorba kaşığı bal
1 adet vanilya çubuğu
Üzeri için çilek vişne frambuaz vb. kırmızı meyveler
Yapılışı ;
Öncelikle labne peynirini bir süzgece koyarak,fazla suyunun akmasını sağlayın.Cheesecake tabanı için rondodan geçirdiğiniz keki ve eritilmiş tereyağını karıştırın.22-23 cm lik bir pasta çemberinin tabanına yayın.
Labne peynirini,kremayı,krem şantiyi,balı ve vanilyayı (vanilya çubuğunu kesip içindeki vanilya tohumlarını kullanın) bir arada krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.Bisküvi tabanının üzerine dökün ve düzeltin.Buzdolabınızın dondurucu kısmında muhafaza edin.Servis etmeden yarım saat kadar önce buzdolabında dinlendirin ve üzerini arzu ettiğiniz meyvelerle süsleyin.