30 Ocak 2018 Salı

Chocolate Mousse / Çikolatalı Mousse



Bu tarifi daha önce 2011 yılında yayınlamışım.Yedi sene geçmiş hala en favori tariflerimdendir,sizin de denemenizi özellikle tavsiye ederim.Aynı zamanda bu mousse krema ile çok da güzel pasta yapılıyor,o da en yakın zamanda hazırlanacak söz :)

Daha önceki tarife de bakmak isterseniz tık tık



Malzemeler

   180 gr küçük parçalara bölünmüş bitter kuvertur çikolata
   ¼ su bardağı süt
   55 gr (4 yemek kaşığı) tereyağ
   1 yumurta sarısı
   200 ml soğuk krema

Yapılışı ,
  
   Bir çırpma kabına ; çikolata,tereyağını birlikte ekleyip benmari usülü eritin.Sos biraz erimeye başlayınca yumurta sarısını da ekleyin ve arasıra çırpma teli ile karıştırın.(yumurta benmari usülü pişecektir,çiğ kalmıyor) en son sütü de ekleyip karıştırın.
Eriyen çikolatalı karışımı ılımaya bırakın.Başka bir kapta kremayı iyice sertleşene kadar çırpın.(çırpma aletini durdurduğunuzda aparatdan kaba kremanın düşmemesi gibi )
Sertleşen kremaya ,çikolatalı karışımıda ekleyin ve karıştırın.
Hazırladığınız musu  servis kuplarına paylaştırıp buzdolabında dinlendirin..Pastada kullanacaksanız,20 - 22 cm lik ölçüdeki pandispanyaya ,bu ölçüdeki mus tarifi uygun olacaktır.

** Özellikle sıvı krema mus tariflerinde çok önemli ,eğer kremanız çok sulu ise çırpmanıza rağmen sertleşmiyorsa çikolatalı karışım ile hiç birleştirmeyin.yeni bir krema ile tekrar deneyin.Ben genellikle tikveşli veya sek krema kullanıyorum.