Bu tarifi daha önce 2011 yılında yayınlamışım.Yedi sene geçmiş hala en favori tariflerimdendir,sizin de denemenizi özellikle tavsiye ederim.Aynı zamanda bu mousse krema ile çok da güzel pasta yapılıyor,o da en yakın zamanda hazırlanacak söz :)
Daha önceki tarife de bakmak isterseniz tık tık
Malzemeler
180 gr küçük parçalara bölünmüş bitter kuvertur çikolata
¼ su bardağı süt
55 gr (4 yemek kaşığı) tereyağ
1 yumurta sarısı
200 ml soğuk krema
Yapılışı ,
Bir çırpma kabına ; çikolata,tereyağını birlikte ekleyip benmari usülü eritin.Sos biraz erimeye başlayınca yumurta sarısını da ekleyin ve arasıra çırpma teli ile karıştırın.(yumurta benmari usülü pişecektir,çiğ kalmıyor) en son sütü de ekleyip karıştırın.
Eriyen çikolatalı karışımı ılımaya bırakın.Başka bir kapta kremayı iyice sertleşene kadar çırpın.(çırpma aletini durdurduğunuzda aparatdan kaba kremanın düşmemesi gibi )
Sertleşen kremaya ,çikolatalı karışımıda ekleyin ve karıştırın.
Hazırladığınız musu servis kuplarına paylaştırıp buzdolabında dinlendirin..Pastada kullanacaksanız,20 - 22 cm lik ölçüdeki pandispanyaya ,bu ölçüdeki mus tarifi uygun olacaktır.
** Özellikle sıvı krema mus tariflerinde çok önemli ,eğer kremanız çok sulu ise çırpmanıza rağmen sertleşmiyorsa çikolatalı karışım ile hiç birleştirmeyin.yeni bir krema ile tekrar deneyin.Ben genellikle tikveşli veya sek krema kullanıyorum.
Hazırladığınız musu servis kuplarına paylaştırıp buzdolabında dinlendirin..Pastada kullanacaksanız,20 - 22 cm lik ölçüdeki pandispanyaya ,bu ölçüdeki mus tarifi uygun olacaktır.
** Özellikle sıvı krema mus tariflerinde çok önemli ,eğer kremanız çok sulu ise çırpmanıza rağmen sertleşmiyorsa çikolatalı karışım ile hiç birleştirmeyin.yeni bir krema ile tekrar deneyin.Ben genellikle tikveşli veya sek krema kullanıyorum.