Geçen perşembe günü, COOK un düzenlediği ''Yeni Yıl Yemekleri '' blogger etkinliğine katıldık. Değerli şef Ceyda Baza ile birlikte çok güzel tarifler hazırladık.Tariflerin hepsi de birbirinden güzeldi ama benim aklım muzlu truffle ve yeniyıl ekmeğinde kaldı.
İsmi yeniyıl ekmeği olarak geçiyor ama içindeki malzemelerden dolayı yemişli ekmek veya tatlı ekmek olarak her daim zevkle tüketilebilir.Tadı paskalya çöreğini andıran bu ekmek tarifini denemenizi öneririm :)
Malzemeler :
650 gr un (ölçüyü kıvamına göre eksiltip arttırabilirsiniz)
110 gr şeker
200 ml ılık su
30 gr kuru maya
2 adet yumurta
115 gr tereyağı
10 gr. tuz
kuru kayısı,incir,ceviz,badem vb.
Üzeri için 1 yumurta sarısı
Yapılışı ,
ölçünün yarısı kadar unu ile tereyağını bir kaba alıp parmak uçlarınızla karıştırarak kırıntı haline getirin.Ayrı bir kapta su,şeker,tuz,yaş maya,yumurtaları karıştırın.Un-tereyağı karışımının ortasına havuz şeklinde açıp kapta hazırladığınız karışımı boşaltın.Kıvam alana kadar ara ara un ekleyerek yoğurun.Hamuru bir süre mayalanmaya bırakın.Daha sonra içine doğradığınız kuru meyveleri ve ufalanmış ceviz vb. malzemeleri ekleyin ve biraz daha yoğurun.Hamuru tekrar kaba alıp üzerini kapatıp yarım saat kadar daha bekletin.Mayalanan hamuru arzu ettiğiniz bir fırın kabına alıp üzerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış fırında pişirin.Servis zamanında üzerine pudra şekeri dökün.Afiyet olsun..
O gün hava çok karlı olduğu için bir an önce eve dönme telaşından pek güzel fotoğraflar çekemedim.Bu yüzden muzlu truffle tarifini de yeniden hazırlayıp paylaşacağım.
Bu güzel workshop için COOK ailesine, Şef Ceyda Baza ve EKS Mutfak Akademisi 'ne çok teşekkürler..