Malzemeler ;
80 gr bitter çikolata
80 gr tereyağı
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1-2 su bardağı arası un
1/2 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı damla çikolata
1/2 su bardağı ufalanmış fındık
Yapılışı,
Tereyağını bir kaba alıp ocakta eritin,Eriyen tereyağınıza ocaktan alıp sıcakken üzerine bitter çikolatayı ekleyin ve karıştırın.Hamur kabınıza eriyip hazır olan çikolatalı karışımını,pudra şekerini,yumurtayı ekleyip karıştırın.Daha sonra 1 su bardağı unu,kabartma tozunu da ekleyip elinizle karıştırın.çok sert olmayan bir kurabiye hamuru için unu azar azar eklemeye devam edin.Hamurunuz hazır olunca fındığı ve damla çikolatayı da katın.İsterseniz dondurma kaşığı ile ya da elinizle hamurdan yuvarlaklar yapıp fırın tepsisine aralıklı dizin. (piştikçe yayılacaklar sonra çatlıyacaklar) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.Afiyet olsun..