Genellikle çikolatalı pastalarımda ganajı tercih ediyorum.İlk defa çikolatalı bir krema hazırladım.Sonuçtan çok memnun kaldım.Tadı,yoğunluğu bana niye bu kadar zaman yapmadığımı düşündürdü durdu:)
Pandispanyam kakaolu; Coccolat kitabındaki pandispanya tarifini uyguladım.Ama buraya izinsiz alıntı yapmam uygun mu bilemediğim için yazamıyorum.
Denemek isyeyenler için Çikolatalı Pasta Kreması ;
Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 3 yumurta sarısı
- 180 gr toz şeker
- 3 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı nişasta
- 240 gr bitter çikolata
- 40 gr tereyağı
Yapılışı ;
- Sütü kaynatın.Bir taraftan da bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usülü eritin.
- Diğer bir tencerede yumurta sarılarını,şekeri iyice çırpın.Daha sonra içine unu ve nişastayı ekleyin.
- Çırpmaya devam ederken kaynamış sütü yavaş yavaş ilave edin.Sürekli karıştırarak pişirin.
- Karışım pişince ateşten alın ve içine erimiş çikolatayı da ekleyip karıştırın.
Ben Pastanın içini bol antep fıstıklı ve damla çikolatalı hazırlayıp dışını trufflarla süsledim.
Siz arzu ettiğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz..
Canım muhteşem olmuş pastan ellerine
YanıtlaSilsağlık.Bir dilim benim için varmı öpüyorum...
Bence senin yaptığın şekilde denemeliyiz, derya haklı muhteşem olmuş, ellerine sağlık...
YanıtlaSilPasta nefis duruyor,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilbir sualim olucaktı evet yetmiştir muhakkak gayette iyi duruyor ama bu ölçüde krema yetebiliyor mu geçen yaptığımda 4 bardaklık ölçüyle zor yettirdim:(
:)
Sevgili Derya,Sevgili casminella,
YanıtlaSilo sizin güzelliğiniz teşekkürler..
Sevgili Zeynep,benimde içine erimiş çikolata ekleyince 4 bardak olmuştur.
Belki pandispanya ölçülerimizden farketmiştir ben 24cmlik kalıp kullandım.sevgiler:)
Cok güzel cok muntazam görünüyor pastan ellerine saglik...
YanıtlaSiltşkler Sedacım:)
YanıtlaSilabooooooo.bi şaheser daha.ellerine sağlık marafatlı hanım:)
YanıtlaSilSerpil ne şekersin yaa:)her yoruma bir neşe katıyorsunn..
YanıtlaSil