9 Aralık 2013 Pazartesi

Magnolia Puding


Malzemeler :

   1 litre süt
   1 su bardağı toz şeker
   3 çorba kaşığı un
   1 çorba kaşığı nişasta
   2 adet yumurta sarısı
   Arzuya göre vanilya aroması
   1 küçük kutu krema (200ml )
   muz veya çilek,frambuaz vb. meyve
   1 küçük paket cicibebe bisküvi

Yapılışı ;

   Öncelikle bisküvileri rondo yardımı ile veya elinizle ufalayarak toz haline getirin.Muzları veya arzu ettiğiniz başka bir meyveyi küçük küçük dilimleyin.
   Bir tencereye;sütü,yumurta sarılarını,toz şekeri,unu,nişastayı ekleyip bir tel çırpma aleti ile karıştırarak pişirin.yoğunlaşıp krema kıvamına gelen pudinginizi kaynayınca ocaktan alın.İçine kremayı ve vanilya aromasını ekleyip 2-3 dk mikserle çırpın.
  Tek kişilik servis bardaklarınıza önce kremanızdan ekleyin.üzerine 3-4 dilim meyve taneleri ve meyvelerinde üzerine bisküvi ekleyin.Yalnız çok fazla bisküvi eklemeyin.Serperek ince bir katman yeterli.
  Bu şekilde katlar oluşturarak bardaklarınızı hazırlayın.Buzdolabında dinlendirin.Afiyet olsun..

  __ Çok hafif ve lezzetli olan bu tatlıyı denemenizi öneririm.Ben hazırlarken meyve olarak muzu tercih ettim. Ama başka meyveler ile de çok lezzetli olacaktır.
___ Kremanın içindeki yumurta sarısı sizi korkutmasın.Tatlıya hiç bir rahatsızlık vermiyor,aksine kremayı yoğunlaştırıp pastacı kreması gibi bir kıvam sağlıyor.
___ Başka bisküvi ile de deneyebilirsiniz,ama bu tatlının özelliği bebek bisküvisi ile hazırlanmasıdır.

Mutlu bir hafta olması dileği ile ..

8 yorum:

  1. Çok şirin bir tatlı olmuş Behiye'ciğim..
    Senin zarif sunumların ve lezzetlerinden:-)

    YanıtlaSil
  2. Çok beğendim sunumu. Bebe bisküvisiyle tadı daha da güzel olmuştur. Oğluşuma bu şekildede yapayım. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim..eminim oğluşunuz çok beğenecek,,bizimkiler bu lezzete bayılıyor :)

      Sil
  3. hımmm nefis göründü gözüme ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Dün denedim tatlıyı ve sonuca bayıldım. Nefis hafif bir tatlı oldu. Hatta yarın ben de blogumda yayınlıycam. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil