21 Şubat 2011 Pazartesi

Çikolatalı Mus (Mousse)


Hep mus tariflerini araştırırdım ama yumurta adetinin fazla olması gözümü korkuturdu.Ta ki Sevgili Zehra'nın tarifini görene kadar..Kendisi de sürekli pastalarında bu tarifi kullanıp çok memnun kalıyor.Bende uzun süredir pastalar da ya da kısa süreli tatlı krizlerinde bu lezzeti tercih ediyorum ve sonuca çok mutlu oluyoruz..

Denemek isteyenler için ,

Malzemeler

   180 gr küçük parçalara bölünmüş bitter kuvertur çikolata
   ¼ su bardağı süt
   55 gr (4 yemek kaşığı) tereyağ
   1 yumurta sarısı
   250 ml soğuk krema

Yapılışı ,
  
   Bir çırpma kabına ; çikolata,süt,tereyağını birlikte ekleyip benmari usülü eritin.Sos biraz erimeye başlayınca yumurtayı da ekleyin ve arasıra çırpma teli ile karıştırın.
Eriyen çikolatalı karışımı ılımaya bırakın.Başka bir kapta kremayı iyice sertleşene kadar çırpın.(çırpma aletini durdurduğunuzda aparatdan kaba kremanın düşmemesi gibi )
Sertleşen kremaya ,çikolatalı karışımıda ekleyin ve karıştırın.
Hazırladığınız musu  servis kuplarına paylaştırıp buzdolabında dinlendirin..Pastada kullanacaksanız,20 - 22 cm lik ölçüdeki pandispanyaya ,bu ölçüdeki mus tarifi uygun olacaktır.

** Özellikle sıvı krema mus tariflerinde çok önemli ,eğer kremanız çok sulu ise çırpmanıza rağmen sertleşmiyorsa çikolatalı karışım ile hiç birleştirmeyin.yeni bir krema ile tekrar deneyin.Ben genellikle tikveşli veya sek krema kullanıyorum.

28 Ocak 2011 Cuma

Minik Kurabiyemiz :)

Bir maşallah lütfen :)

Halasının birtanecik minik kurabiyesi :)) Ailemizin en tatlı yeni üyesi , Buğlem Melisa 

Buğlem ilgili biraz fotoğraflar olsun bu kayıt da ,,




































Bebek kurabiyelerimiz (ben hazırladım )




































Lohusa şerbetimiz

Mevlüt şekerlerimiz

Buğlem 'in  ilk kez halasını ziyaretini de biraz özelleştirdik :)



Tatlı kuzenler :)

19 Ocak 2011 Çarşamba

Yeniden Tahinli Kurabiye


Tahinli kurabiye tarifinin fotoğrafında yenileme var.. Tahin seviyorsanız kesinlikle bu tarifi öneriyorum. Sadece ben değil , Sevgili Hilal , Mine , Bengü de öneriyor :) Şimdiden afiyet olsun..

6 Ocak 2011 Perşembe

Aperatif Milföy Örnekleri

Sırada İGLO milföy hamuru ile hazırladığım bir kaç tane aperatif sunum örnekleri var.. Tariflerin birçoğunu  miktarları ile birlikte veremiyeceğim.Çünkü hepsi sizin damak tadınıza göre oluşacak ayarlar ..

Bir kere İglo Milföy Hamuru hakikaten çok kabarıyor.Tuzlu volovan hayalim fırından çıkınca  milföy keselerine dönüştü.. Bir dahaki tatlı volovan hazırladığımda tabanına çatalla delikler oluşturdum ama o da umduğumdan daha  çok kabardı :) Puf puf pek güzel oldular..

                                                                 ~ ~ ~ ~



Ispanaklı - Sosisli Milföy Keseleri

300 gr kadar ıspanak doğranmış bir soğan ile birlikte sotelenir.Tuz ve karabiber eklenir. 5 - 6 sosis de dilimlenir, domates rendesi veya sosu ile birlikte tuz eklenerek sotelenir.

milföy kareleri kare kalıp ile kesilir. 20 tane kare elde edilir.Daha sonra 10 tane kare hamurun ortasından bir küçük kalıbı ile tekrar kesip kenarlar elde edilir.Alta büyük kare üstüne de kenarlar koyulur.Kenarları iki yada üç kat oluşturabilirsiniz.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında pişirin.Pişen milföylerinizin içine servise yakın ıspanaklı ve sosisli malzemenizden koyup , üzerine arzunuza göre kaşar peyniri serpiştirin ve çok az fırında ısıtın..

                                                              ~ ~ ~ ~

Meyveli Volovan

Volavanlar yukarıdaki tarif de olduğu gibi hazırlanır.(Kalıp olarak su bardağı kullanabilirsiniz ) Arzu ettiğiniz kremaya (pastacı kreması,ya da hazır kremalar )yine damak tadınıza göre istediğiniz meyveleri küçük küçük doğrayıp karıştırın.Oda sıcaklığına gelen volovanlarınızın içini bu krema ile doldurun..
Burada benim krema tercihim 1 poşet krem şanti + 1/2 su bardağı süt ve 1 tepeleme çorba kaşığı labne peyniri ve içine bol doğranmış çilek..

                                                         ~ ~ ~ ~




































Kahvaltılık Sos ile Hazırlanan Milföy Sarmaları

Eşit miktarlardaki biber ve domates salçası , ezilmiş 2- 3 diş sarımsak ve arzu ettiğiniz baharatlar ile birlikte karıştırılır ve milföy karelerine sürülür.Daha sonra kareler rulo halinde sarılır ve buzdolabında 10 -15 dk bekletilir.(Dağılmadan kesilebilmesi için ) Soğuyan milföylerden küçük dilimler kesilir ve önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
                                                                        ~ ~ ~ ~

Tahinli ve Cevizli Milföyler

Yarım su bardağı tahine 1 tatlı kaşığı toz şeker eklenir ve karıştırılır.Milföy karelerine ilk önce tahin sürülür ve üzerlerine ceviz serpilir.İki kenarında biraz içeri katlayıp,sigara böreği şeklinde sarılır.Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Susam veya pudra şekeri serpilir.
                                                                   ~ ~ ~ ~




































Peynirli ve Maydanozlu Milföy Sarmaları

Kızarmış peynirin lezzeti çok güzel oluyor :) Yukarıdaki milföy sarmaları gibi hazırlanır.İçine ezilmiş peynir ve maydanoz eklenir.

                                                                  ~ ~ ~ ~

Çikolatalı Milföyler

Milföy kareleri ikiye kesilir.Uç kısmına tablet çikolatalardan konulur ve rulo şeklinde sarılır.Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Ben bitter çikolata kullandığım için üzerine pudra şekeri serptim.Siz isterseniz susam da serpebilirsiniz.Bir de çikolata konusunda bu sefer biraz cimri davranmışım :) Isırdığınız zaman çikolata akarsa daha güzel oluyor..

30 Aralık 2010 Perşembe

2011 :)


Muffinler dün Arda ve arkadaşları ile birlikte hazırlandı,süslendi ve afiyetle yenildi :) 2010 yılının son kaydını bu tatlı fotoğraflar ile bitirelim..


Sağlıklı mutlu güzel bir yıl dileği ile .. Sevgiler

27 Aralık 2010 Pazartesi

Muzlu Kek

O kadar çok birikmiş ki kaydettiğim tarifler,artık o güzel tarifleri değerlendirmenin vakti gelmiş :) Yemek kitaplarından,dergilerden,internetten,televizyon programlarından ve hatta bir çoğumuzun da yaptığı gibi kabartma tozunun,vanilya vb. gibi paketlerin arkasındaki tarifler bile..

İlk lezzet denememiz muzlu kek.. Aslında hiç yemedim.Sanki aklımdan tadını daha çok çocuklar sever gibi geliyordu. Denemeden de anlayamazdık :) İki farklı muzlu kek kaydetmişim.Biri kakaolu diğeri sade.İkisi de ayrı bir güzel oldular..


Çikolatalı Muzlu Kek

İlk tarif Sevgili Rumma 'dan

Bana göre muzlu kolay pasta :) Hakikaten Rumma 'nın da bahsettiği gibi muzlar ezilmiyor , kekin içinde kendini hissettiriyor.Bir de üzerine güzel bir krema ile kekten ziyade yerken muzlu pasta yiyormuşsunuz gibi oluyor..Bu arada kek hamurunun tadı dokusu  çok başarılı , bu tarifi muz kullanmadan bir daha deneyeceğim kesin ..

Denemek İsteyenler için

Malzemeler ;

   4 yumurta
   150 gr tereyağı veya margarin
   35 gr kakao
   120 gr su
   1 su bardağı pudra şekeri
   1 paket kabartma tozu
   2 adet büyük muz
   un

Yapılışı ;

Su ,kakao ve yağı orta ateşte eriyene kadar karıştırın ve soğumasını bekleyin. Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri çırpın,Kakaolu karışımı da ekleyin ve karıştırın.Un ve kabartma tozunu da ekleyin.En son içine dilimlediğiniz muzları da ilave edip çok az karıştırın.Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Pişen kekin üzerine istediğiniz bir sos dökebilirsiniz.Ben dr oetker glazür kullandım..

                                                                  ~ ~ ~ ~ ~ ~

Mrs. Hockmeyer Muzlu Kek

Bu güzel kek ile de Cafe Fernando ' da tanıştım. Açıkcası hazırlarken çok tedirgin oldum,yukarıda da bahsettiğim gibi ilk defa muzlu kek tadacağım için ama iyi ki denemişim çok güzel oldu..Evde ki olgunlaşmış hafif kararmış muzlar için harika bir fikir :)

Malzemeler ;

   4 adet orta boy olgunlaşmış muz
   80 gr tereyağı
   1 su bardağı şeker (ben 4/3 su bardağı şeker kullandım )
   1 adet yumurta
   1 çay kaşığı karbonat
   1/8 çay kaşığı tuz
   1,5 su bardağı un

Yapılışı ;

         Muzları püre haline getirip,tereyağını orta ateşte eritin.Tahta kaşık yardımıyla bir kasede muzları ve tereyağını karıştırın.Şekeri,yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın.Bu arada karbonat ve tuzu ekleyin.Son olarak unu da katarak karıştırın.Karışımı kek kalıbına döküp,önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Ben servis öncesi eşit oranda pudraşekeri ve tarçını karıştırıp kekin üzerine serptim. Afiyet olsun :)

24 Aralık 2010 Cuma

Teşekkürler Kahve Dünyası


Bizi bu güzel atıştırmalıklar ile tanıştırdığınız için teşekkürler Kahve Dünyası..
 'Bu kadar da lezzetli olunmaz ki ' sloganı ile yola çıkan Bonte,çıtır çıtır bitter,sütlü ve portakallı çeşitleri ile Kahve Dünyasında..
Biz çok sevdik ,tabi özellikle oğlum bayıldı :)