21 Haziran 2011 Salı

Ananaslı Tart

























Ananaslı tart kekin malzemelerini ve yapılışını aşağıya ekleyeceğim ama siz kremasını ve meyve seçimini kendi damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.

Sevgili  Duru Mutfak ta da çok güzel bir tart kek tarifi var.Çikolatalı olsun benim tartım derseniz kesin uğrayın :)

Malzemeler

   1 yumurta
   4/3 su bardağı toz şeker
   1/2 su bardağı süt
   1/2 su bardağı sıvı yağ
   5 gr kabartma tozu
   1.5 - 2 su bardağı un
   arzuya göre vanilya veya limon aroması
   
Krema için ; ben evdeki vanilyalı pudingi değerlendirdim.Yalnız biraz duru oldu.Daha az süt ölçüsü ile pişirilirse daha güzel olacaktır.puding yerine pastacı kreması da güzel bir tercih olabilir.

Üzeri için ; 8-10 dilim ananas ve çilek veya arzu ettiğiniz başka meyve seçenekleri

Yapılışı ;

   Kek için tüm malzemeleri bir arada 5 dk kadar çırpın.(birarada çırpmaktan korkmayın,zaten çok kabarmasını istemiyoruz ) tart kalıbınıza döküp önceden ısıtılmış fırında pişirin.oda sıcaklığına gelen kek tabanının üzerine pişirdiğiniz pudingi veya pastacı kremanızı ekleyin ve yine soğuduktan sonra üzerine meyveleri arzu ettiğiniz şekilde dizerek süsleyin.























Afiyet olsun ..

20 Haziran 2011 Pazartesi

Vişneli Sütlü Tatlı

Muhallebi için malzemeler ,

   1 litre süt
   1 su bardağı toz şeker
   3 çorba kaşığı un
   2 çorba kaşığı nişasta 
   Arzuya göre vanilya veya limon aroması

 Vişneli sos için malzemeler,
   
   3 su bardağı vişne suyu
   3 çorba kaşığı nişasta
   1/ 2 su bardağı toz şeker

Yapılışı ,
   
   Öncelikle sütlü tatlı için tencereye tüm malzemeleri ekleyin.Çırpma teli ile karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.Pişen tatlıyı arzu ettiğiniz servis kabına veya tek kişilik kaselere dökün.Vişneli sos için de yine tüm malzemeleri bir tencereye ekleyip karıştırarak kaynayıp yoğunlaşıncaya kadar pişirin.Soğuyan muhallebinizin üzerine yavaş yavaş dökün.Buzdolabında dinlendirin.

... Muhallebi ile sosun arasına veya Vişneli sosun içine vişne taneleri  de ekleyebilirsiniz.
... Kedidili veya pötibör bisküvi ile tatlıya katman oluşturabilirsiniz.  Afiyet olsun..

13 Haziran 2011 Pazartesi

Aran Cucine ve İglo


1962 yılından bu yana artizan üretim tarzını, endüstriyel üretim tarzına taşıyan ve günümüz mutfak dünyasının önde gelen temsilcisi olarak fark yaratan Aran Cucine, kendi ortak yatırımları ile artık Türkiye’de.
İtalya’nın önde gelen mutfak üreticisi Aran Cucine’yi hayata geçiren Renzo Rastelli’nin cesareti ve heyecanı ile üretilen tüm modeller, tasarımlarındaki özgünlüğü ve fonksiyonel çözümleri sayesinde dayanıklı ve zarif olma özelliğine sahip.
Aran Cucine, 120’den fazla ülkeye ihraç edilirken, İtalya’da 1.500’den fazla satış noktasında bulunuyor. Dünyada her sene 60.000’den fazla aile, Aran Cucine’yi tercih ediyor.


Sevgili Tijen 'in daveti ile Aran World Tr 'nin açılışına katıldım.Aran Cucine ve Aran World kurucusu Renzo Rastelli ' nin katılımı ile birlikte gerçekleşen açılışta biz de İglo ürünleri ile yemek etkinliği düzenledik. 
Ama bu etkinliğin en güzel tarafı, İglo mönüsündeki lezzetleri,hem kendimiz hem de açılışa gelen konuklar için hazırladık.Hızlı,pratik ama bir o kadar da  keyifli saatler geçirdik.
Farklı bir deneyim yaşadığım bu güzel gün için Aran World ekibine , İglo 'ya ve Sevgili Tijen 'e çok teşekkür ediyorum..

Ayrıca fotoğraflar için Pelin'e çok teşekkürler :)

4 Haziran 2011 Cumartesi

Cakeinlife Tuz Biber Dergisi Konuğu


Merhaba :) Yeni tariflerle ve röportaj ile bu ayki Tuz Biber Dergisine konuk ben oldum.Umarım sizler de beğenirsiniz.
Dergiye göz atmak isterseniz ; http://www.tuzbiberdergisi.com/

Herkese güzel mutlu bir hafta sonu dileği ile ..

10 Mayıs 2011 Salı

Mozaik Pasta


Bir zamanlar annem ne kadar sık hazırlardı bu tarifi,daha sonra galiba margarin miktarı gözümüzü korkuttu ara verdik.Ama sevgili Cansu Hanım gönderdiği mailde mozaik pasta tarifi isteyince bize de uzun bir aradan sonra bu pastayı yeniden tatma imkanı doğdu. 
Denemek isteyenler için ,
Malzemeler
   125 gr margarin
   1 çay bardağı toz şeker
   1 çay bardağı kakao
   1.5 su bardağı süt
   2 -3 paket petibör bisküvi (benim bardak ölçülerime 1.5 paket sadepetibör ,yarım paket de kakaolu bisküvi yetti)
   arzuya göre içine fındık,ceviz vb.

Yapılışı
   Bir tencerede margarini eritin.Eritirken toz şekeri ve kakaoyu ekleyin ve çırpma teli ile karıştırın.Margarin eridiğinde yavaş yavaş sütü ekleyin ve karıştırmaya devam edin,Çok az daha karıştırıp ocaktan alın.Eğer sosunuz çok sıcaksa ara sıra karıştırarak biraz ılımasını bekleyin. İçine kırılmış bisküvileri ve arzunuza göre kuruyemiş ekleyin.Bisküvileri fazla ezmeden karıştırın. kalıba döküp buzdolabında dinlendirin.Eğer pastaya kalıba dökmeyip el ile şekil vercekseniz o zaman bisküvi hamurunu ilk önce buzdolabında 10 -15 dk dinlendirip daha sonra şekil verin. Arzunuza göre süsleyin Afiyet olsun..

  

6 Mayıs 2011 Cuma

Butik Pasta Örnekleri


Butik pasta çalışmalarımdan bir kaç örnek :)


Bezelye bebek pastası  Sevgili Asuman 'ın tatlı oğlu Çınar 'ın baby shower içindi. Çınar bebek şimdi büyüdü iki aylık abi oldu :)

Selin 'in Barbie pastası

Miray 'ın barbie pastası

Özgür 'ün diş buğdayı pastası

Işıl 'ın iki katlı 1 yaş pastası

Ebrar 'ın diş buğdayı kurabiyeleri

Tamay Asya 'nın 1 yaş pastası

22 Nisan 2011 Cuma

Dolgulu Kurabiye


Bir önceki kayıtdaki tarif fotoğraflarına olan beğeni ve yorumlarınıza çok teşekkür ediyorum.Erişim sorunlarından ötürü kayıtları yayınlayamadım.Tarifleri tekrar hazırlayıp dipnotları ile birlikte tekrar paylaşacağım.

Şimdi çok tazecik bir kurabiye ile devam ediyorum.Kurabiye tarifi  Room for dessert ait..

Malzemeler

   150 gr tereyağı
   100 gr pudra şekeri
   150 gr mısır nişastası
   150 gr un
   4 adet yumurta sarısı ( 2 adet kullandım )
   5 gr kabartma tozu
   1 paket vanilya

Yapılışı

   Bir kabın içine tereyağını ve pudra şekerini ekleyin ve mikserle çok az çırpın.yumurtaları da ekleyin ve çok az daha çırpın.daha sonra içine kuru malzemeleri ekleyin ve yoğurun.buzdolabında bir kaç saat dinlendirin.Soğuyan hamurunuzu merdane yardımıyla inceltin ve arzu ettiğiniz kalıp ile kesin.Önceden ısıtılmış fırında pişirin.Kenarları kızarmaya başladığında fırından alın.

  
Oda sıcaklığına gelen kurabiyelerinizin yarısına arzu ettiğiniz marmelatla,çikolatalı krema veya fındık fıstık ezmeleri ile dolgu oluşturun.Kalan boş kurabiyelerinizle birleştirip yanlarını hindistan cevizine veya toz fıstığa bulayın.Afiyet olsun