13 Mayıs 2015 Çarşamba

Çikolatalı Kadayıf


Yine pratik yine güzel bir lezzetle merhaba :)

Kadayıf ve çikolata birleşiyor,ortaya harika gofret tadında atıştırmalıklar çıkıyor.Bence bir deneyin..

Malzemeler :

200 gr kadayıf
160 gr çikolata ( 80 gramlık paketlerden bir sütlü bir bitter alabilirsiniz)

Yapılışı :

Kadayıfı elinizle ufalayın.Yapışmayan bir tavada kavurun.Diğer bir tarafta çikolatayı benmari usülü eritin.kavurdugunuz kadayıfları bir kaba alın.Üzerine çikolatayı da ekleyip karıştırın.Hazırladığınız karışımı ister çikolata kalıplarına paylaştırın.Buzdolabında bekletin.

* Kadayıfı kavurma işleminde kadayıflar aşağıdaki fotoğrafın renginde olsa kafi.Çok kavurunca acımsı bir tat oluşabilir.






















* Ben bir paket sütlü bir pakette bitter çikolata kullanıyorum.isterseniz sadece bitter veya sütlü kullanabilirsiniz.Eğer bitter de tadı az geliyorsa karışıma 1 çorba kaşığı kadar pudra şekeri ekleyebilirsiniz.

*Servis olarak Çikolata kalıbından kolay çıkıyor.Veya bir çorba kaşığı yardımı ile de minik yuvarlaklar yaparak yağlı kağıt üzerinde dondurabilirsiniz ve yine küçük kup veya fincanların içine karışımdan ekleyip biraz bastırın ve yağlı kağıt üzerine ters çevirin.bu şekilde de dondurabilirsiniz.

Dolapta beklettiğiniz çikolatalı kadayıflar soğukken çok sert oluyorlar.yiyeceginiz kadarını oda sıcaklıgına alıp bekletebilirsiniz.

2 yorum:

  1. en kısa zamanda deneyeceğim çünkü harika gözüküyor.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Bende Kadayıftan kozalak yapmıştım. Ama bu iyi fikir. Hele ki önümüz bayram.
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil