6 Mayıs 2014 Salı
Magnolia Puding
Magnolia puding,bugünlerin en meşhur tatlısı diyebilirim.Özellikle çilekle bir başka güzel oluyor,tavsiye ederim. Daha önce de tarifini burada yayınlamıştım, tekrar bu kaydımıza da ekliyorum.
::: Not olarak yine belirteyim,yumurta sarısı hiç rahatsızlık vermiyor,Magnolia pudingin özelliği, her zaman hazırladığımız sütlü tatlılar gibi değil de biraz daha pastacı kreması kıvamı gibi olması.Ama isterseniz kullanmayabilirsiniz.
Malzemeler :
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
2 adet yumurta sarısı
Arzuya göre vanilya aroması
1 küçük kutu krema (200ml )
muz veya çilek,frambuaz vb. meyve
1 küçük paket cicibebe bisküvi
Yapılışı ;
Öncelikle bisküvileri rondo yardımı ile veya elinizle ufalayarak toz haline getirin.Muzları veya arzu ettiğiniz başka bir meyveyi küçük küçük dilimleyin.
Bir tencereye;sütü,yumurta sarılarını,toz şekeri,unu,nişastayı ekleyip bir tel çırpma aleti ile karıştırarak pişirin.yoğunlaşıp krema kıvamına gelen pudinginizi kaynayınca ocaktan alın.İçine kremayı ve vanilya aromasını ekleyip 2-3 dk mikserle çırpın.
Tek kişilik servis bardaklarınıza önce kremanızdan ekleyin.üzerine 3-4 dilim meyve taneleri ve meyvelerinde üzerine bisküvi ekleyin.Yalnız çok fazla bisküvi eklemeyin.Serperek ince bir katman yeterli.
Bu şekilde katlar oluşturarak bardaklarınızı hazırlayın.Buzdolabında dinlendirin.Afiyet olsun..
Etiketler:
Sütlü Tatlı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
eline sağlık canım denemek lazım ;)sevgiler..
YanıtlaSil