6 Mayıs 2014 Salı

Magnolia Puding


Magnolia puding,bugünlerin en meşhur tatlısı diyebilirim.Özellikle çilekle bir başka güzel oluyor,tavsiye ederim. Daha önce de tarifini burada yayınlamıştım, tekrar bu kaydımıza da ekliyorum.

::: Not olarak yine belirteyim,yumurta sarısı hiç rahatsızlık vermiyor,Magnolia pudingin özelliği, her zaman hazırladığımız sütlü tatlılar gibi değil de biraz daha pastacı kreması kıvamı gibi olması.Ama isterseniz kullanmayabilirsiniz.

Malzemeler :

   1 litre süt
   1 su bardağı toz şeker
   3 çorba kaşığı un
   1 çorba kaşığı nişasta
   2 adet yumurta sarısı
   Arzuya göre vanilya aroması
   1 küçük kutu krema (200ml )
   muz veya çilek,frambuaz vb. meyve
   1 küçük paket cicibebe bisküvi

Yapılışı ;

   Öncelikle bisküvileri rondo yardımı ile veya elinizle ufalayarak toz haline getirin.Muzları veya arzu ettiğiniz başka bir meyveyi küçük küçük dilimleyin.
   Bir tencereye;sütü,yumurta sarılarını,toz şekeri,unu,nişastayı ekleyip bir tel çırpma aleti ile karıştırarak pişirin.yoğunlaşıp krema kıvamına gelen pudinginizi kaynayınca ocaktan alın.İçine kremayı ve vanilya aromasını ekleyip 2-3 dk mikserle çırpın.
  Tek kişilik servis bardaklarınıza önce kremanızdan ekleyin.üzerine 3-4 dilim meyve taneleri ve meyvelerinde üzerine bisküvi ekleyin.Yalnız çok fazla bisküvi eklemeyin.Serperek ince bir katman yeterli.
  Bu şekilde katlar oluşturarak bardaklarınızı hazırlayın.Buzdolabında dinlendirin.Afiyet olsun..

1 yorum: