3 Kasım 2013 Pazar
Vişne Soslu Muhallebi & Vişneli Sütlü Tatlı
Yine tek kişilik sunumlarda sütlü bir tatlı tarifimiz var : ) Geçen hafta sonu Arda'nın Öğretmeni ve arkadaşları evimize geldiler. Misafirlerimiz için hazırladığım ikramların içinde en sevilen lezzetlerden biriydi diyebilirim.
Malzemeler :
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
4 tepeleme çorba kaşığı un
1 tepeleme çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Arzuya göre vanilya veya limon aroması
Kedidili (savoiardi) bisküvi
Vişneli sos için
3 su bardağı vişne suyu
3 çorba kaşığı nişasta
yarım su bardağı toz şeker
Yapılışı
Öncelikle bisküvileri minik parçalara halinde doğrayın.kupların veya bardakların diplerine bu parçalardan 4-5 tane ekleyin.(bisküvileri süt vb. ile ıslatmanıza gerek yok,sıcak muhallebi ile yumuşayacaklardır.)
Bir tencereye sütü,toz şekeri ve unu katın. Orta ateşte yoğunlaşıp kaynayıncaya kadar çırpma teli ile karıştırarak pişirin.Kaynamaya yakın yağı ve istediğiniz aromayı katın.Pişen muhallebinizi kuplara paylaştırın.
Yine bir tencereye vişne suyu,nişasta ve toz şekeri ekleyip çırpma teli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.Kıvam alan sosu soğuyan muhallebilerin üzerine dikkatlice dökün.Buzdolabında soğutun.Afiyet olsun..
Bu tatlıyı isterseniz dikdörtgen veya kare bir servis kabında da hazırlayabilirsiniz. Bunun için
Vişneli sütlü tatlı tarifimize bakabilirsiniz.
Etiketler:
Bisküvili Tatlar,
Sütlü Tatlı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bu hafta cok begenilecek bir tatli,tüm malzeme mevcutken yapmali yedirmelei,tesekkürler!
YanıtlaSilGerçekten sunumuna bayıldım Behiyeciğim.
YanıtlaSilEllerine yüreğine sağlık canım.
Sevgilerimle...
Ellerine sağlık behiyecim. harika görünüyorlar.
YanıtlaSilBayılıyoru böyle tek kişilik sunumlara..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilpetibör biskuvi ile olurmu bu acaba
YanıtlaSilmerhaba :) tabi ki petibör ile de yapabilrsiniz,,sevgiler
SilBence petibor biskui ile güzel olmaz.
YanıtlaSil