Senin gibi güzel bir pastayı neden ağlatmışlar anlamadım :)
Malzemeler :
4 yumurta
1 buçuk su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
yarım su bardağı süt
4 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
1 su bardağı süt
Kekin üzeri için:
1 poşet krem şanti + 1 su bardağı soğuk süt
1 paket çikolatalı sos + 2.5 su bardağı süt
Yapılışı ;
Yumurtaları ve toz şekeri bir çırpma kabına alıp toz şekerler eriyip krema haline gelinceye kadar mikser ile çırpın.Sütü de ekleyip çok az çırpın.Üzerine unu,kakaoyu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve çırpma teli ile karıştırın.Dikdörtgen veya kare bir fırın kabına (ben 26*40 cm boyunda bir kalıp kullandım) kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış fırında pişirin.Pişen kekinizi oda sıcaklığında soğumasını bekleyin.Bu arada krem şanti ve çikolata sosunuzu paketteki anlatıma göre hazırlayın.
Soğuyan kekinizin üzerine bir su bardağı sütü kaşıkla gezdirerek dökün.Üzerine hazırladığınız krem şantiyi sürün ve buzdolabında dinlendirin.
Servis zamanında keklerinizi dilimleyin ve dilimlerin üzerine çikolatalı sostan dökün. Afiyet olsun..
* Çikolatalı sosunuzu pişirip oda sıcaklığına geldikten sonra kullanabilirsiniz.Soğuk seviyorsanız buzdolabında da bekletebilirsiniz.Üzerinin kabuk tutmaması için kabın değil direk sosun üzerini strech film ile kapatın.
mmm çok severim. ellerine sağlık.
YanıtlaSilBayılırım ağlayan pastaya. Uzun zamandır yapmıyordum aklıma getirdiniz. Ellerinize sağlık .Sevgiler...
YanıtlaSilBende hiç anlamamışımdır neden bu güzzelim lezzete ağlayan pasta dediklerini :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık, enfes görünüyor.
etrafından çikolata dökülüyorda ondan biraz haklısın gerçekten çok güzel bir pasta çünkü
Silellerinize saglik
YanıtlaSilnefis gorunuyor
bende bloguma sizi
beklerim
bisous bisous
www.fraise-framboise.blogspot.com
Ağlayan pasta sayenizde gülmüş bence (: Öyle güzel görünüyorki, bayıldım..
YanıtlaSilçok teşekkür ediyorum :) sevgiler..
YanıtlaSilçok severim bu pastayı ellerinize sağlık
YanıtlaSil