10 Temmuz 2011 Pazar
Güveçte Yumurta Keyfi :)
Malzemeler ( 4 kişilik )
80 gr pastırma
2 adet domates
2 adet yeşil biber
4 tane yumurta
4 dilim tost ekmeği
tuz - karabiber
Yapılışı ,
Bir tavaya az sıvıyağ ekleyip kuşbaşı doğradığınız domatesleri ve biberleri soteleyin.pastırmaları,tuz ve karabiber katıp çok az daha orta ateşte soteleyin.Tost ekmeklerinizi merdane yardımı ile biraz inceltin.yağlanmış Güveç veya tek kişilik fırın kaplarınıza tost ekmeklerini yerleştirin.Üzerine pastırmalı karışımı paylaştırın ve karışımın üzerlerine de birer yumurta kırın.Önceden ısıtılmış fırında pişirin.Yumurtanız arzu ettiğiniz kıvama geldiğinde fırından alın.Afiyet olsun
* Bu tarifi pastırma yerine sucuk,sosis,ıspanak vb. gibi damak tadınıza uygun başka malzemelerle de hazırlayabilirsiniz.
Etiketler:
Aparatif - Kahvaltılık Tarifler
9 Temmuz 2011 Cumartesi
Günlük Taze ve Katkısız Dondurmalar
Kahve Dünyası 2011 yazına yepyeni dondurma koleksiyonuyla giriyor. Dondurmalarını %100 doğal sahlepten, sorbelerini ise gerçek meyveden üreten Kahve Dünyası’nın dondurma koleksiyonunda 8 çeşit dondurma, 3 çeşit sorbe bulunuyor.
Ürünlerinin tazeliği ve lezzetiyle bilinen Kahve Dünyası, yeni dondurma koleksiyonuyla 2011 yazının vazgeçilmezi olacak.
Kahve Dünyası’nın yenilenen dondurma menüsünde 8 çeşit dondurma, 3 çeşit sorbe bulunuyor. Dondurmalar; kaymaklı, vanilyalı, bitter çikolatalı, sütlü çikolatalı, karamelli, damla sakızlı, Türk kahveli ve fıstıklı seçeneklerinden oluşuyor. Sorbeler ise çilekli, frambuazlı ve limonlu.
Kahve Dünyası dondurmaları %100 doğal sahlepten yapılıyor. Günlük olarak üretilen dondurmaların yapım aşamasında hiçbir katkı maddesi kullanılmıyor. Sorbeler de gerçek meyveden üretiliyor. 1 kilo alana 1 / 2 kilo hediye!
Kahve Dünyası’nın bu enfes dondurmalarını özel soğuk muhafaza paketleri içinde evinize de götürebilirsiniz. Hatta yine Kahve Dünyası’ndan alabileceğiniz soslarla dondurmanızı süsleyerek daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. Üstelik bu lezzetleri doya doya yemeniz bir de kampanya var: 1 kilo dondurma alana 1/2 kilo dondurma da Kahve Dünyası’nın hediyesi!
Etiketler:
Workshop - Etkinlik
7 Temmuz 2011 Perşembe
Kolay Çilekli Pasta
Malzemeler
2 yada 3 katlı hazır pasta tabanı
2.5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1/2 su bardağı toz şeker
100 gr labne peyniri
çilek
Üzeri için ,
2 poşet krem şanti ve 1.5 su bardağı süt
Yapılışı,
İlk önce bir tencereye sütü,nişastayı,unu,toz şekeri ekleyip çırpma teli ile karıştırarak pişirin.pişirdiğiniz kremanız oda sıcaklığına gelince labne peynirini katıp 2 - 3 dk mikserle çırpın.Pandispanya katlarınızı arzunuza göre limonata veya az şekerli sütle çok az az dökerek nemlendirin.Hazırladığınız kremanızdan pandispanyanın ilk katına sürün.Dilimlediğiniz çileklerden dizin.Aynı işlemi diğer katlara da uygulayın.Buzdolabında bir süre dinlendirin.Daha sonra hazırladığınız krem şanti ile kaplayın.Arzu ettiğiniz şekilde süsleyin.
2 yada 3 katlı hazır pasta tabanı
2.5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1/2 su bardağı toz şeker
100 gr labne peyniri
çilek
Üzeri için ,
2 poşet krem şanti ve 1.5 su bardağı süt
Yapılışı,
İlk önce bir tencereye sütü,nişastayı,unu,toz şekeri ekleyip çırpma teli ile karıştırarak pişirin.pişirdiğiniz kremanız oda sıcaklığına gelince labne peynirini katıp 2 - 3 dk mikserle çırpın.Pandispanya katlarınızı arzunuza göre limonata veya az şekerli sütle çok az az dökerek nemlendirin.Hazırladığınız kremanızdan pandispanyanın ilk katına sürün.Dilimlediğiniz çileklerden dizin.Aynı işlemi diğer katlara da uygulayın.Buzdolabında bir süre dinlendirin.Daha sonra hazırladığınız krem şanti ile kaplayın.Arzu ettiğiniz şekilde süsleyin.
Bulgur Köftesi
Malzemeler,
1 su bardağı ince köftelik bulgur
2-3 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kadar tuz (damak tadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz)
1 kase yoğurt (arzuya göre içine sarımsak)
1tepeleme çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
pulbiber,tozbiber,nane vb.
Yapılışı,
Bir kabın içine bulguru alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kapagını kapatıp demlenmeye bırakın.Suyunu çekip demlenen bulgurumuza azar azar un ilave edelim ve karıştırarak bir hamur yapın.Hamuru hazırlarken zorlanırzanız 1- 2 çorba kaşığı su ilave edebilirsiniz.Hazırladığınız hamurdan küçük toplar hazırlayın.Bir tencerede su kaynatın ve kaynayan suya bulgur köftelerimizi atın. 5 dk kadar haşlayın.
pişen köftelerinizi sarımsaklı yoğurt ile karıştırın.Sos için tereyağını,salçayı ve baharatları bir tavaya ekleyip pişirin. Yoğurtlu köftelerinizin üzerine gezdirerek dökün. Sos ölçüsünü damak tadınıza göre daha da arttırabilirsiniz ve salça katmayıp sadece baharatlarla tatlandırabilirsiniz.Afiyet olsun
1 su bardağı ince köftelik bulgur
2-3 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kadar tuz (damak tadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz)
1 kase yoğurt (arzuya göre içine sarımsak)
1tepeleme çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
pulbiber,tozbiber,nane vb.
Yapılışı,
Bir kabın içine bulguru alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kapagını kapatıp demlenmeye bırakın.Suyunu çekip demlenen bulgurumuza azar azar un ilave edelim ve karıştırarak bir hamur yapın.Hamuru hazırlarken zorlanırzanız 1- 2 çorba kaşığı su ilave edebilirsiniz.Hazırladığınız hamurdan küçük toplar hazırlayın.Bir tencerede su kaynatın ve kaynayan suya bulgur köftelerimizi atın. 5 dk kadar haşlayın.
pişen köftelerinizi sarımsaklı yoğurt ile karıştırın.Sos için tereyağını,salçayı ve baharatları bir tavaya ekleyip pişirin. Yoğurtlu köftelerinizin üzerine gezdirerek dökün. Sos ölçüsünü damak tadınıza göre daha da arttırabilirsiniz ve salça katmayıp sadece baharatlarla tatlandırabilirsiniz.Afiyet olsun
Etiketler:
Aparatif - Kahvaltılık Tarifler
24 Haziran 2011 Cuma
Zamane Kahvesi ve İki Güzel Tarifi
Bir önceki kayıtda bahsettiğim Sofra Buluşması Zamane Kahvesi 'nde gerçekleşti. Dekorasyonu,lezzetleri ve makaronları ile beni de müdavimleri arasına aldı :)
Zamane Kahvesi 'nin ödüllü Executive Şefi Gökhan Tufan 'ın bizimle paylaştığı tarifleri buraya ekliyorum,ben de kısa zaman içinde özellikle türk kahveli sıcak keki deneyeceğim..Fotoğrafları çekebildim ama tariflerde bazı detayları arasıra kaçırdım , o yüzden sevgili Tümay dan yardım alıyorum :)
Baklava Yufkasında Fırınlanmış Tavuk
Türk Kahveli Sıcak Kek
Malzemeler
250 gram kuvertür çikolata
Zamane Kahvesi 'nin ödüllü Executive Şefi Gökhan Tufan 'ın bizimle paylaştığı tarifleri buraya ekliyorum,ben de kısa zaman içinde özellikle türk kahveli sıcak keki deneyeceğim..Fotoğrafları çekebildim ama tariflerde bazı detayları arasıra kaçırdım , o yüzden sevgili Tümay dan yardım alıyorum :)
Baklava Yufkasında Fırınlanmış Tavuk
Malzemeler
4 adet baklava yufkası
2 adet tavuk budu (kemiksiz, derisi ile)
1 adet küp küp doğranmış kırmızı biber
1 adet küp küp doğranmış sarı biber
1 adet kuru soğan
4-5 dal taze fesleğen (doğranmış)
2-3 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı ;
Öncelikle tavuk butlarını marine etmek için, bir kabın içine ezilmiş sarımsakları, 1 yemek kaşığı zeytinyağını (tercihen sızma) ve doğranmış fesleğenleri koyup karıştırın.
Tavuk butlarını da bu karışımla yoğurup 15-20 dakika bekletip marine edin.1 yemek kaşığı zeytinyağında (tercihen riviera) yemeklik doğranmış kuru soğanı, renkli biberleri ve dolmalık fıstıkları kavurun.
Hazırladığınız bu iç harcı tavuk butlarınızın içine koyup rulo yapın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp iyice soğutun.
Baklava yufkalarını uzunlamasına dikdörtgenler elde edecek şekilde kesin ve aralarına tereyağı sürerek üst üste koyun.
Rahat rulo yapabilmek için baklava yufkalarını streç film üstüne koyun.Soğuttuğunuz tavuk rulolarını yufkanın üstüne koyup sıkıca rulo yapın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak servis yapın.
::::::::::::::::::::
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak servis yapın.
::::::::::::::::::::
Türk Kahveli Sıcak Kek
Malzemeler
250 gram kuvertür çikolata
250 gram tereyağı
5 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1/3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
Yapılışı ;
Kuvertür çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip birbirine karıştırın.
Ayrı bir kapta yumurta ile şekeri, iyice göz göz oluncaya kadar çırpın.
İçine erittiğiniz çikolata ve tereyağını yavaş yavaş ilave edin.
Un ve Türk kahvesini de ekleyip karıştırın.
Cezveyi yağlayıp unlayın. Unun fazlasını cezveyi ters çevirerek dökün. (cezve yerine kek kalıbı da kullanabilirsiniz).
Karışımınızı kalıplarınıza ya da cezvelerinize dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8 dakika pişirin.
Yanında dondurma ile servis yapın.
Etiketler:
Kek - Browni,
Workshop - Etkinlik,
Yemek Tarifleri
Geleneksel Sofra Buluşmaları Etkinliği
Sofra Ekibinin düzenlediği 'Geleneksel Sofra Buluşmaları' etkinliği çerçevesinde, Sofra ekibi,Turkuvaz Dergi Grubu yöneticileri ve biz blog yazarları biraradaydık.
Yine Sofra bizleri çok güzel ağırladı..Tüm ekibin içten ve samimi davranışları beni kendilerine bir kez daha hayran bıraktı.
Bu güzel günde ödüllü Executive Chef Gökhan Tufan "Fırınlanmış Tavuk" ve "Cezvede Türk Kahveli Sıcak Kek" sunumunu bizlerle paylaştı.
Yemek fotoğrafçılığının önemli isimlerinden Erkin Ön ve Mehmet Ateş'in 'Yemek Fotoğrafçılığı' Workshopunda ise yemek fotoğrafçılığı ile ilgili önemli bilgiler öğrendik.
Daha detaylı bilgiler ve fotoğraflar için ;
Sofra Geleneksel Buluşma
ve
Sabah - Sofra Geleneksel Buluşma
Çok keyifli ve bol bilgili bu güzel gün için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum..
Etiketler:
Workshop - Etkinlik
21 Haziran 2011 Salı
Ananaslı Tart
Ananaslı tart kekin malzemelerini ve yapılışını aşağıya ekleyeceğim ama siz kremasını ve meyve seçimini kendi damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.
Sevgili Duru Mutfak ta da çok güzel bir tart kek tarifi var.Çikolatalı olsun benim tartım derseniz kesin uğrayın :)
Malzemeler
1 yumurta
4/3 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
5 gr kabartma tozu
1.5 - 2 su bardağı un
arzuya göre vanilya veya limon aroması
Krema için ; ben evdeki vanilyalı pudingi değerlendirdim.Yalnız biraz duru oldu.Daha az süt ölçüsü ile pişirilirse daha güzel olacaktır.puding yerine pastacı kreması da güzel bir tercih olabilir.
Üzeri için ; 8-10 dilim ananas ve çilek veya arzu ettiğiniz başka meyve seçenekleri
Yapılışı ;
Kek için tüm malzemeleri bir arada 5 dk kadar çırpın.(birarada çırpmaktan korkmayın,zaten çok kabarmasını istemiyoruz ) tart kalıbınıza döküp önceden ısıtılmış fırında pişirin.oda sıcaklığına gelen kek tabanının üzerine pişirdiğiniz pudingi veya pastacı kremanızı ekleyin ve yine soğuduktan sonra üzerine meyveleri arzu ettiğiniz şekilde dizerek süsleyin.
Afiyet olsun ..
Etiketler:
Kek - Browni
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)