25 Kasım 2010 Perşembe
Kaşar Peynirli Üçgenler
Tarif ; Sevgili Emel Başdoğan
Malzemeler :
350 gr krema
125 gr kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/ 2 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı un (bardak ölçülerine göre değişebilir )
1 paket kabartma tozu
1 yumurta sarısı
Arzuya göre dereotu
Yapılışı ;
Kaşar peynirini rendeleyin ve üçgenlerin üzerine serpmek için çok azını ayırın.Kalan kaşar peynirini ve yumurta hariç diğer malzemeleri bir kaba koyup,yoğurun.bu tarif klasik bir hamur kıvamında olmuyor o yüzden çok fazla yoğurmayın,hamurun birbirine yapışması yeterli.Hamuru ellerinizle dikdörtgen şekline getirin.Dikdörtgeni boyundan ikiye kesin.Daha sonra da oluşturduğunuz ince dikdörtgenlerden üçgenler kesin.Üzerine yumurta sarısı sürün ve kaşar peyniri rendesi serpin.Önceden ısıtılmış fırında kaşar peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirin.
Not : Kaşar peynirli bir tarif olduğu için sıcak veya ılık iken servis edilmesi daha iyi olur .. Afiyet olsun
Etiketler:
Tuzlu Hamur İşleri
22 Kasım 2010 Pazartesi
Sofra Dergisi Artık İnternette
Yıllardır severek takip ettiğim Sofra Dergisi, artık internette de yayın hayatına başladı. Bu başarısını Adile Sultan Sarayı 'nda verdiği brunch daveti ile kutladı.
Turkuvaz Dergi Grubu ekibi , Sofra Dergisi yazarları ve blogger arkadaşlarımla bir arada olmak inanılmaz keyifli ve güzeldi.
Bu güzel davet için , Sofra ekibine teşekkür ediyor,başarılarının devamını diliyorum..
Detaylar ve fotoğraflar burada ;
Etiketler:
Workshop - Etkinlik
15 Kasım 2010 Pazartesi
Yalancı Profiterol (Meyveli Toplar)
Antalya 'dan herkese merhaba :)
Yine dns ayarlarıyla sorunlar yaşıyorum,blogger arkadaşlarımın tek tek bayramını tebrik etmek istiyorum ama yorumlar da hata veriyor :( O yüzden şimdiden arkadaşlarımın,sevgili okuyucularımın ve güzel ziyaretçilerimin Kurban Bayramını tebrik ediyorum..Tüm sevdiklerinizle güzel günler geçirmeniz dileğiyle..
Meyveli toplar ilk başta görüntüsü ile profiterolu andıran,genellikle herkesin bildiği klasik ama güzel bir lezzet.Bizim evde de sık sık yapılıyor ama ben biliniyor diye yayınlamıyordum.Ama Sevgili Serap ' ın etkinliği sebebi ile Cake Life arşivine eklendi.
Denemek isteyenler için,tarifim biraz karışık olacak çünkü tatlıyı tamamıyla sizin damak zevkiniz oluşturuyor.İster sadece elma veya muz ile isterseniz de iki meyveyi de kullanarak ve damak tadınıza uygun değişik malzemeler ekleyebilirsiniz..
meyveli toplar için ;
4 adet orta boy elma veya muz
2 paket kakaolu veya sade petibör bisküvi veya bebe bisküvi
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 su bardağına yakın çok az parçalanmış fındık veya ceviz ( bence fındık )
Arzunuza göre çok az tarçın, hindistancevizi, kakao da ekleyebilirsiniz
Üzeri için ;
1 paket dr oetker çikolata sosu
2.5 su bardağı süt
Yapılışı ;
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.Muz ile yapacaksanız çatalla ezin.Meyvelerin üzerine pudra şekerini serpin.Daha sonra üzerine elinizle yada rondoda ufaladığınız bisküvileri,fındığı ekleyin. (bisküvileri azar azar ekleyin ) Elinizle karıştırarak bir hamur oluşturun ve hamurdan toplar yapıp arzu ettiğiniz servis kabına veya kaselere ekleyin.Buzdolabında bekletin.Üzerine hazırlayıp biraz ılıttığınız çikolata sosunu dökün.Afiyet olsun..
Etiketler:
Bisküvili Tatlar
19 Ekim 2010 Salı
Mermer Kek ~ Elmalı Kek
Mermer Kek
Malzemeler
125 gr margarin veya tereyağı
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 - 3 su bardağı un
Kakaolu karışım için
1 tepeleme yemek kaşığı kakao
2 - 3 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı toz şeker ( arzuya göre )
Yapılışı ;
Bir çırpma kabının içerisine,oda sıcaklığındaki yumurtaları,margarini ve toz şekeri ekleyip krema haline gelinceye kadar çırpın.İçine sütü de katın.Daha sonra elenmiş un,kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyerek çırpma teli ile karıştırın.
Hamuru 1 su bardağına yakın ölçüde kalana kadar , kek kalıbınıza dökün.kalan hamura kakaoyu,göz kararı sütü ve arzunuza göre toz şeker ilave edip karıştırın ve onu da kek karışımın üzerine dökün.Çatalla desenler çizip önceden ısıtılmış fırında kürdan testi uygulayarak pişirin.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Elmalı Kek
Malzemeler ;
3 adet orta boy elma
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1/ 2 su bardağı sıvı yağ
1/ 2 su bardağı yoğurt
2-3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
arzuya göre ufalanmış ceviz
Yapılışı ;
Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve toz şekeri krema haline gelinceye kadar bir süre çırpın.içine yoğurdu,sıvıyağı da katıp çok az daha çırpın.unu,kabartma tozunu,tarçını eleyerek ekleyin ve çırpma teli ile karıştırın.En son içine rendelenmiş elmaları ve arzunuza göre cevizi de katıp çok az karıştırın.(çok karıştırırsanız elmalar daha çok sulanacaktır) pişirme kabınıza döküp önceden ısıtılmış fırında pişirin..
Etiketler:
Kek - Browni
11 Ekim 2010 Pazartesi
Vişneli Çikolatalı Pasta
Bir sene olmuş ama ben hala her kayıt açtığımda cümleye nasıl başlayacağımı düşünüyorum..Bu konuda hala çok acemiyim :)
O zaman en iyisi haftanın ilk tarifinin detaylarına geçelim..
Pandispanya tarifi Sevgili Emel Başdoğan ' ait..
Pandispanya için ;
6 yumurta
170 gr toz şeker
110 gr un
1/2 çay bardağı portakal suyu ( ben ılık su kullandım )
50 gr kakao
Pastanın içi için ;
1kutu (200ml ) krema (1çorba kaşığı kremayı çikolata ganaj için ayırın )
1paket kakaolu creme ole
1.5 - 2 su bardağı soğuk süt
vişne
Çikolata ganaj için ;
120 gr bitter çikolata
1 çorba kaşığı krema
Yapılışı ;
Pandispanya için,yumurtaların sarılarını ve beyazlarını iki ayrı kaba ayırın.toz şekerin yarısı ile yumurta aklarını,sertleşene kadar iyice çırpın.toz şekerin diğer yarısı ile de yumurta sarılarını çırpın.portakal suyunu da ilave edin. Çırpma işleminiz bitince yumurta karışımlarını birleştirin ve içindeki havayı söndürmeden spatula ile dikkatlice karıştırın.Karıştırırken diğer malzemeleri de ekleyin.yağlı kağıt serdiğiniz kalıba döküp 160 - 170 derece önceden ısıtılmış fırında kürdan testi uygulayarak pişirin. Pişen pandispanyanızı 5-6 saat soğumaya bırakın.(1 gün önceden hazırlamanız tavsiye edilir )
Creme oleyi , kremayı ,1 su bardağı soğuk sütü bir kaba alıp çırpın.Kalan sütü kremanın kıvamına göre azar azar ekleyin.
Çikolata ganaj için ; kremayı bir kapta ısıtın.Kaynamasına yakın içine çikolata parçalarını atın ve karıştırın,ara sıra karıştırarak ılık halde bekletin..
Pandispanyayı 3 parçaya ayırın.İlk katın üzerine kremadan sürüp üzerine vişne taneleri dizin.Üzerine ikinci pandispanyayıda koyup aynı işlemi uygulayın.daha sonra en son pandispanyayı da ekleyin ve üzerini ve yanlarını kalan kremayla kaplayın. ( Üzeri için kremanız azaldıysa krem şanti ekleyebilirsiniz )
En son üzerine çikolata ganajı dökün ve buzdolabında biraz soğuttuktan sonra arzu ettiğiniz şekilde süsleyin..
= = Pandispanya nemli ve sünger gibi bir yapıya sahip, bir de için de vişne olunca ben pandispanyayı ıslatma gereği duymadım.Ama siz isterseniz vişne suyu ile ıslatabilirsiniz..Afiyet olsun
6 Ekim 2010 Çarşamba
~ Cake Life 1 Yaşında ~
Seninle geçen sene eylül ayında tanıştığımızda bana bu kadar güzellikleri getirebileceğin hiç aklıma gelir miydi ??
Sayende ufak ufak adımlarla bugünlere kadar geldim ..
Çok değerli dostluklar kurdum...Çok tatlı sevgi dolu arkadaşlar edindim..
Sayende her gün illa ki bir blogger arkadaşımızın başarısına,mutluluğuna,üzüntüsüne,
pişirdiği yemeğine,
kısacası hayatına ortak oldum..
Sizlerden,okuyucularımdan,misafirlerimden aldığım her güzel mail , yorum
beni daha daha mutlu etti ..
İyi ki doğdun Cake Life
Daha nice güzel başarılara ve paylaşımlara
Teşekkürler ..
8 Eylül 2010 Çarşamba
~ İyi Bayramlar ~
Ailenizle , sevdiklerinizle birlikte
şeker tadında güzel , mutlu ve huzurlu günler dileğiyle ..
Ramazan Bayramınız kutlu olsun ..
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)